Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 369. rész.

„Aha, látom!" – mondod, amikor végre megértsz valamit. Idáig csak nézted. Most már látod. Ilyenkor nem a két szemeddel látsz, hanem a lelked szemével... Megismered a másikat. Eddig nem ismerted. És ez a Látás azt is jelentheti, hogy beleszeretsz valakibe – reáismersz –, de azt is, hogy örökre kiábrándulsz belőle. Másnak nézted, mint aki. Nagy pillanat, amikor kinyílik a szemed!

Amikor megismered a másikat, akkor a lelked szemével látsz, nem a két szemeddelForrás: Shutterstock

Látó tekintet előtt a lélek is meztelen. Egy hosszú életrajzot elolvashatok valakiről, és nem ismerem meg. De ránézek, nem szól semmit, mégis látom a lényegét. A zsidók az igazi, nagy szeretkezést, amiből rendszerint gyerek is születik, „megismerésnek" nevezik. Nehéz egy ember szívét látni, mert a sajátunkat sem látjuk. De ha igen, minden megváltozik. Valakinek az igazi arcát akkor is látom, ha mögöttem áll. Érzem. Tudom, hogy Ő az. Álmomban is.