Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 398. rész.

Sérüléseinknek nem az a céljuk, hogy „meggyógyuljanak", hanem hogy erősebbé és bölcsebbé váljunk tőlük. 

A legtöbb ember úgy szenved, hogy nem tanul belőle semmit. Nem találja meg az értelmét. Nem éli át, hogy a sorsa nevelni, tanítani akarja. Azt hiszi, a baj minden ok nélkül szakadt rá, s ezért ki van téve annak a veszélynek, hogy - bár az idő meggyógyítja - a baj újra megismétlődik vele. Az ismétlés valamennyi egyéni és történelmi tapasztalatainknak a legszomorúbb tünete. Kapunk egy jelet, egy figyelmeztetést, de nem értjük meg, s ezért újra és újra szembesülhetünk vele. 
Ha valamitől szenvedsz, mindig tudd, hogy ez valamire jó.

"Sérüléseinknek nem az a céljuk, hogy »meggyógyuljanak«, hanem, hogy erősebbé és bölcsebbé váljunk tőlük."Forrás: Shutterstock

Több lehetsz tőle. Egy jó színész a bukásából többet tanul, mint a sikereiből. Egy sportoló, ha nagy akar lenni, a vereségeiből tanul. Kérdezd meg – de csak a nagyokat! A közepesek ezt nem tudják.