Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 409. rész.

Egy kóbor macska sétál az udvaron. Szép, éjfekete szőre van, és fehér szőrcsizmája. De nekem az fut át az agyamon – mert mai ember vagyok -, hogy honnan telik ennek ilyen pompás bundára?

Nem vicc! Ilyen őrültek lettünk. Ha tigris, és az őserdőben látom, le is lövöm, és eladom a bundát. Mindenünk a pénz! Életünk mozgatója, tetteink irányítója, gondolataink célja. Azon a helyen van lelkünkben, ahol valaha az Isten volt.

"Az igazi érték megvehetetlen"Forrás: Shutterstock

„Ahol a kincsetek van, ott van a szívetek is."

Ez jézusi mondás. Erre mondják manapság, hogy a mai világ „értékválságban" van. Pedig az igazi érték megvehetetlen. Szeretőt lehet venni, bármennyit, de szerelmet nem, és szeretetet sem. A cica bundáját az Isten adta. Békésen alszik a napsütötte kövön., s én azt gondolom: „Istenem, adj nekem is ilyen elégedett, boldogan doromboló, adómentes macskaálmot!"