Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 435. rész.

Minden igazi mester, tanító, művész egyetlen feladata, hogy megtanítson nem félni. De erre csak akkor képes, ha ő maga sem fél.

A félelem sosincs hasznunkraForrás: Shutterstock

Az ember félve, sőt, rémülten születik a földre, végig félelemben él, ha próbálja is elnyomni, végül félelemben hal meg. Mitől félünk? A haláltól, és ezt a félelmet nem lehet legyőzni, legfeljebb elfojtani – de akkor ez betegségeket okoz, s igazolja önmagát. Nem félni azt jelenti, hogy ráébredsz arra, hogy nincs halál. Van benned valaki, aki ezt tudja, és nem fél. Elmúlni minden elmúlik, megváltozik, örökösen búcsúzunk, de nem szűnünk meg örökre. Erre rá kell ébredni. Jézus sem azt mondta, hogy „Győzd le a félelmedet" – hanem azt, hogy „Ne félj!". Keleten ezt úgy mondták: ébredj fel! Mert most alszol, s rosszat álmodsz.