Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 434. rész.

Az ember legnagyobb értékei a könnyei. Akkor is, ha lelki fájdalomtól, akkor is, ha az örömtől, boldogságtól vagy a szerelemtől csordulnak ki.

Óvakodjunk azoktól akik nem tudnak sírniForrás: Shutterstock

Minden esetben a szívből indul, amikor túlcsordulnak az érzelmeink. A csúcsponton sírunk. Manapság nem szabad sírni, el kell nyomni, el kell fojtani. A példakép az erős férfi, az okos, küzdő, racionális ember, aki nem mutatja ki érzéseit, vagyis elnyomja. Ezért is magasabb a nők átlagéletkora, mert számukra nem szégyen a könny, szabad kimutatni, amit érez, még ha nem is tanácsos. Én óvakodok azoktól, akik nem tudnak sírni. Akik túl okosak, s nem tudják, hogy a szívük bölcsebb, mint a fejük. Eszményük a robot, melynek nincsenek szívélményei. Vagyis a teljes lelketlenség! Sírjál, sírjál, sírjál! Engedd, hogy könnybe lábadjanak a szemeid, mert akkor éled meg a „nagyon" élményét.