Íme, Marton Adrienn szépségrituáléja nőnap alkalmából

privát séf szépség rituálé nőnap Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női szépség, a fiatalság megőrzésének titka régóta foglalkoztatja az embereket. Minden kornak megvolt a maga szépségideálja, amelyhez különféle, olykor szokatlan praktikákkal próbáltak közelebb kerülni. Nőnap alkalmából egy összeállítást hoztam nektek ezekből.

Nagyanyáink idejében sem volt hiány a kozmetikumokból, ám akkoriban inkább a természetességen volt a hangsúly. Azt vallották, hogy az arcbőrnek nem kell más, mint a víz és a legjobb, ha hideg vizet használunk. Ezután általában valami gyógynövényes arcpakolást vagy arckrémet használtak, csupa természetes összetevőből.

Nagyanyáink idejében csupa természetes összetevőből készült arcpakolást vagy arckrémet használtak Forrás: Shutterstock

Az arcuk szépségének megőrzése céljából például sokan selyem- vagy szaténpárnán aludtak, hiszen ez puha, így nem bántja és nem is gyűri össze a bőrt. A haj sem akad bele, így nem gubancolódik össze vagy töredezik el.

A szemöldökük formázására vagy a szemhéjuk kifestésére sokan szénport használtak, hiszen abban az időben kevés sminktermék volt elérhető. A hajukat minden este gondosan befonták, ettől nemcsak csodálatos hullámokban pompázott a frizurájuk, de így óvták meg a fürtjeiket a töredezéstől és a gubancolódástól.

Gyors megoldás az élesztős pakolás, amelyhez szinte minden hozzávalót megtaláltok a konyhában Forrás: Marton Adrienn

A körmök csodaszere pedig a citrom volt, amivel hetente megdörzsölték a körmeiket. A citromlé ugyanis nemcsak fehéríti a körmöket, de a körömágyat is felpuhítja, így ápolt kezeket biztosít.
Manapság végeláthatatlan a különféle kozmetikai kezelések sora, de a nagymamáink házi tippjeit sokan ma is használják, ahogyan én is. Az egyik kedvenc arcpakolásomhoz szinte minden hozzávalót megtaláltok a konyhában, így érdemes kipróbálnotok.

Tipp a szép bőrért

1 fél élesztőkockát összekeverek 1 db tojás sárgájával, 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál sárgabarackmagolajjal. Ezután felteszem az arcomra és kb. 10 percig rajta hagyom, majd langyos vízzel lemosom. Az élesztő tele van B-vitaminnal, a méz tisztít, fertőtlenít és ápol, a sárgabarackmagolaj pedig intenzíven hidratál. Gyors megoldás egy rohanós nap végén, hogy új erőre kapjon a bőrötök.

A női szépségápolás tehát nemcsak ma, hanem régen is hangsúlyos szerepet kapott a mindennapokban. Mindenkinek megvan a maga praktikája, trükkje a szépség megőrzésére vagy éppen mindenki őriz egy szuper tippet, amit még a nagymamájától tanult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.