Tippek piknikezéshez Marton Adrienntől

Forrás: Shutterstock -
tavasz május piknik Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 1-je a munka ünnepe, ilyenkor rengeteg program és majális van szerte az országban. Ha az időjárás is kedvezően alakul, a legtöbben a szabadban töltik ezt a napot, a családdal mi például ilyenkor kezdjük el a piknikszezont. Hoztam nektek pár tippet, amivel tökéletes lehet a szabadtéri piknikezésetek!

1. Tedd egyszerűvé a piknikezést!

Győződj meg róla, hogy minden étel, amit készítettél, könnyen szállítható, és nem fog megromlani az utazás alatt. A legtöbb igazán szuper piknikhelyhez hosszabb séta vezet, így érdemes annyi dolgot elcsomagolni, amennyit könnyedén elbírtok.

Érdemes annyi dolgot elcsomagolni, amennyit könnyedén elbírtok Forrás: Shutterstock

2. Csomagolj okosan!

Manapság a környezetvédelem egyre fontosabbá vált, így ezt egy piknik alkalmával sem szabad figyelmen kívül hagyni. Használj újra felhasználható dobozokat, kerüld a műanyag zacskókat, és vigyél magaddal fém evőeszközöket!

3. Kerüld a cukros, krémes dolgokat!

Ne vigyél magaddal fagylaltot, krémes pudingokat és habos süteményeket – egyfelől összenyomódnak a szállítás során, másrészt a darazsak és más rovarok is szeretik őket, ami elronthatja a piknikezést.

4. Tartsd hidegen az ételeket!

Használj hűtőládát, amely az élelmiszert a megfelelő hőmérsékleten tartja, így elkerülhetitek az ételmérgezés kockázatát, hiszen májusban már jócskán 20 fok feletti a hőmérséklet, így az ételek könnyedén és hamar megromlanak a szabadban. Ha van időd, tedd a mélyhűtőbe a gyümölcsleveket, a vizet már néhány órával a piknik előtt. Ezek később segítenek, hogy az étel hideg maradjon, és amikor eléred a tökéletes piknikhelyet, az italok is még mindig hidegek lesznek.

Használj hűtőládát, amely az élelmiszert a megfelelő hőmérsékleten tartja Forrás: Shutterstock

5. Készíts ropogós kekszeket, friss muffinokat!

Ha mégis édességre vágynál, akkor érdemes inkább kekszet vagy mondjuk muffint vinni magatokkal, hiszen azok nem nyomódnak össze és egy dobozban tökéletesen szállíthatóak. Sokáig elállnak, így attól sem kell félned, hogy megromlanak a napos időben.

Recept: Narancsos-áfonyás muffin


Hozzávalók:

4 db tojás
60 ml narancslé
25 dkg mandulaliszt
17 dkg méz
10 dkg kókuszzsír
1 ek kókuszliszt
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 tk narancshéj
¾ tk sütőpor
½ tk szerecsendió
¼ tk tengeri só
15 dkg áfonya

Narancsos-áfonyás muffin Forrás: Marton Adrienn

Elkészítése:

A narancsot alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. A sárga héját lereszeljük, félretesszük. A levét kicsavarjuk. A narancs levét felforraljuk az aszalt áfonyával, majd lehúzzuk a tűzről, félretesszük kihűlni, miközben a gyümölcs magába szívja az ízes folyadékot. A tojásokat kikeverjük mézzel, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd hozzátesszük a narancsleves-áfonyás egyveleget, a vaníliarúd kikapart belsejét, végül beleforgatjuk a sütőport, a szerecsendiót, a narancs héját és a sóval elkevert kókusz- és mandulalisztet. A tésztát elosztjuk 12 egyenlő részre, és szilikonos muffinformába töltjük.
190 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt sütjük készre.

Marton Adri: Tuba tanyai kalandozásokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190328-marton-adri-es-csaladja-a-tuba-tanyan-jartak.htmlEdvinnel pár hónappal ezelőtt egy fotózáson vettünk részt, Budapesttől 3 órányira, egy meseszép tanyán. Nem csodálkoztam, hogy erre a helyre esett a magazin választása, hiszen a helyszín egy igazi gyöngyszem a Hortobágyi-puszta szélén. Most a gyermekeinkkel tértünk vissza, és természetesen nem bántuk meg. Privát séfOrigoRóma: Marton Adrienn és Edvin Marton titkos szerelemhelyehttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190328-roma-varoslatogatas-gasztrokulturalis-kalandozas.htmlA tavaszi és őszi időszakban mindig lopunk magunknak egy kis időt Edvinnel, amit szeretünk kettesben eltölteni. Ilyenkor 3-4 napra elutazunk valahova, ahol városnézéssel, gasztronómiai kalandozgatásokkal kapcsolódunk ki. Most a választásunk Rómára esett – már kilencedik alkalommal jártunk a városban –, szóval, mondhatni, ez a mi kis közös szerelemhelyünk. Privát séfOrigoÉrdekességek a gofriról a világnap alkalmából http://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190301-gofri-erdekessegek.htmlA gofri egyike azon desszerteknek, amit szinte mindenki szeret. A feltéteknek, az önteteknek csak a fantázia szabhat határt. Március 25-én pedig ennek a finom édességnek ünneplik a napját világszerte. Ebből a jeles alkalomból hoztam nektek 6 érdekességet az imádott gofriról. Privát séfOrigo8 érdekes étkezési szokás a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190130-erdekes-etkezesi-szokasok-a-nagyvilagbol.htmlMinden országnak megvannak a saját kis különlegességei, és ez az ételek terén sincsen másként. Összegyűjtöttem 8 érdekességet a különféle országok étkezési szokásaival kapcsolatban. Privát séfOrigoBizarr ételek a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190130-bizarr-etelek-a-nagyvilagbol-marton-adrienn-szerint.htmlA világ sokszínű hely, ahol a kultúrák, az emberek és persze az ételek változatossága kontinensenként is szembeötlő. Az extrém, meghökkentő fogások sok országban megtalálhatóak, így készítettem nektek egy szubjektív listát arról, hogy számomra melyek ezek közül a legérdekesebbek. Privát séfOrigoA disznóvágás története a kezdetektől napjainkighttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190117-a-disznovagas-tortenete-a-kezdetektol.htmlA disznóvágás, a disznótor a magyar kultúra szerves részét képezi már évszázadok óta. A téli időszakban szerte az országban hódolnak ennek a régi hagyománynak. A mondás szerint azért télen vágnak disznót, mert ilyenkor nem romlik el a hús, és nem savanyodik meg a menyasszony sem. Egy igazi vidéki disznóvágás kemény munka, és az egész család kiveszi belőle a részét. Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.