Mi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 3  csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 8 dkg puha vaj
  • 240 ml tej
  • 2 tojás

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverésre állítjuk. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze. Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig.

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit. Kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

 Krém:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 500 g mascarpone sajt
  • 2 dkg vaj
  • 12 db pillecukor

Elkészítés: Gőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, adjuk hozzá a vajat, majd hűtsük le, és keverjük össze a mascarpone sajttal. Töltsük habzsákba, nyomjuk a muffinok tetejére, és díszítsük a pillecukorral.