Mi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg puha vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverésre állítjuk. Béleljük ki papírral a muffintepsit. Tegyük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a sót és a puha vajat egy nagy tálba, és keverjük jól össze. Keverjük össze a tejet, a tojást egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez, és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával. Süssük 20 percig.
Krém:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 500 g mascarpone sajt
- 2 dkg vaj
- 12 db pillecukor
Elkészítés: Gőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, adjuk hozzá a vajat, majd hűtsük le, és keverjük össze a mascarpone sajttal. Töltsük habzsákba, nyomjuk a muffinok tetejére, és díszítsük a pillecukorral.