Roberto konyhája: Paradicsomos húsgombócleves

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája paradicsom leves recept húsgombóc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat reggel úgy éreztem főznöm kell egy finom levest! El is indultam a Rákóczi téri piacra, ahol belebotlottam a szomszéd Vali nénibe. Kérdeztem, mit vett és azonnal mondta is, hogy a legszebb marhahúst a piacon. Nekem sem kellett több, azonnal megkerestem a hentest és vettem egy 30 dkg marhalábszárat. 
Paradicsomos húsgombócleves Forrás: Roberto konyhája

Tényleg kifogástalan volt az áruja, nem is csodáltam, mert hosszú sorba kellett beállnom a marhámért. Kétszer átdaráltattam és máris mentem friss fűszert venni. Aztán siettem haza, mert már a fejemben kész is volt a recept. Imádtam, ahogyan a friss bazsalikom és rozmaring illatával átjárja a konyhát. Amikor pedig elkészült, tálaltam és villant a vaku. Elhoztam most nektek is, hogy szeressétek nagyon!

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 30 dkg marha lábszár darálva
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 fej közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 db zellerszár vékonyra szeletelve
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 szál rozmaring
  • só és bors

Elkészítés:

Rakjuk tálba a darált húst, üssük hozzá a tojást, reszeljük bele a fokhagymagerezdek felét, a parmezán sajtot és aprítsuk hozzá a bazsalikom felét. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat, rakjuk egy tányérra és hűtőben tároljuk felhasználásig.

Roberto konyháját már Facebookon is követheted!

Közepes lángon pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá rozmaringot és öntsük fel a paradicsom konzervvel.

Lassú tűzön, kevergetés közben aprítsuk durvára a maradék bazsalikomot és rakjuk a paradicsom alaphoz. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket is hozzáadva, kevés ideig pároljuk. Amikor felforr, öntsük fel hús vagy zöldség alap lével, de a víz is tökéletes.

Ízesítsük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá az előkészített parmezános gombócokat és főzzük 5 perc alatt készre a levest, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.