Roberto konyhája: oldalas tandori pácban

Forrás: Roberto konyhája -
sütés-főzés recept étolaj2016 konyha oldalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt oldalas

Első pác:

  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chilipor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál citromlé

Második pác:

  • 250 g zsíros joghurt
  • 1 dl növényi olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál garam masala
Forrás: Roberto konyhája

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.

Az én saját receptem:

  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 db babérlevél
  • • 1 tk kömény
  • 5 szem kardamon
  • 1tk egész fekete bors
  • 1tk szegfűszeg
  • 1tk őrölt szerecsendió

Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában, és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.

Elkészítés:

Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.

Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ez után elkészítjük az első pácot. A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze, és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb ízhatást érjünk el.

Forrás: Roberto konyhája

Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot. Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalát, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze, és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze, és rakjuk újra a hűtőbe.

Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával, és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellett a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát, és 20 percig légkeverésen pirítjuk.

Roberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! Család--Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! Család--Roberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. Család--Roberto konyhája: Tápláló útravaló, avagy egy különleges reggelihttp://www.life.hu/csalad/20160419-rostas-robert-a-life-hu-sefje-toszkan-csirkemaat-keszitj-crostini-bagettbe-toltve.htmlToszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! Család--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Mennyei vendégváró falatokhttp://www.life.hu/csalad/20160313-rostas-robert-a-life-hu-sefje-husveti-medvehagymas-kenyeret-es-tojaskremet-keszit.htmlTedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. Család--Roberto konyhája: Paprikás csirke pesztós spagettivelhttp://www.life.hu/csalad/20160329-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paprikas-csirket-keszit-pesztos-spagettivel.htmlA következő percekben a fúziós konyha rejtelmeiben merülhetsz el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a segítségével. Készítsd el bátran ezt a nem mindennapi finomságot a család legnagyobb örömére. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.