Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban.
Hozzávalók:
1 kg szeletelt oldalas
Első pác:
1 evőkanál reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipor
1 teáskanál só
2 evőkanál citromlé
Második pác:
250 g zsíros joghurt
1 dl növényi olaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál garam masala
A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.
Az én saját receptem:
1 tk őrölt fahéj
4 db babérlevél
• 1 tk kömény
5 szem kardamon
1tk egész fekete bors
1tk szegfűszeg
1tk őrölt szerecsendió
Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában, és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.
Elkészítés:
Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.
Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ez után elkészítjük az első pácot. A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze, és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb ízhatást érjünk el.
Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot. Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalát, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze, és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze, és rakjuk újra a hűtőbe.
Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával, és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellett a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát, és 20 percig légkeverésen pirítjuk.
Roberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! CsaládRoberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! CsaládRoberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. CsaládRoberto konyhája: Tápláló útravaló, avagy egy különleges reggelihttp://www.life.hu/csalad/20160419-rostas-robert-a-life-hu-sefje-toszkan-csirkemaat-keszitj-crostini-bagettbe-toltve.htmlToszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! CsaládRoberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Mennyei vendégváró falatokhttp://www.life.hu/csalad/20160313-rostas-robert-a-life-hu-sefje-husveti-medvehagymas-kenyeret-es-tojaskremet-keszit.htmlTedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. CsaládRoberto konyhája: Paprikás csirke pesztós spagettivelhttp://www.life.hu/csalad/20160329-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paprikas-csirket-keszit-pesztos-spagettivel.htmlA következő percekben a fúziós konyha rejtelmeiben merülhetsz el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a segítségével. Készítsd el bátran ezt a nem mindennapi finomságot a család legnagyobb örömére. Család
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.