Csokis-kakaós, kandírozott narancsos kuglóf

Forrás: Roberto konyhája -
séf csoki kakaó szakács recept kandírozott narancs édesség kuglóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kávé vagy habos kakaó mellé, akár egy lusta hétvégén reggelire is. Kitűnő választás!

Hozzávalók:
• 4 tojás
• 1 dl forró víz
• 1 dl napraforgóolaj
• 20 dkg rétesliszt
• 20 dkg porcukor
• 2 ek. kakaópor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 1 tk. sütőpor
• 1 tábla étcsokoládé
• 10 dkg kandírozott narancshéj

Forrás: Roberto konyhája

Díszítés:

• porcukor és reszelt narancshéj

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét 2 dkg porcukorral (egy púpozott evőkanál) verjük kemény habbá a robotgéppel. A sárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Eközben adjuk hozzá a forró vizet, és lassan adagoljuk hozzá az olajat. Nem sok mennyiség, így hamar végzünk.

Keverjük a rétesliszthez a sütőport, a kakaóport, az összetört csokoládét és a kandírozott narancshéjat. Adjuk az egészet a tojássárgás masszához, alaposan keverjük össze, majd széles mozdulatokkal keverjük bele a felvert tojásfehérjébe. Kenjük ki vajjal és lisztezzük a kuglófformát. Öntsük bele az elkészített kuglóftésztánkat és rakjuk a sütőbe. A sütő alsó harmadába helyezzük a rácsot, és arra rakjuk a kuglófot. Fontos, hogy az alsó hő jobban érje a forma felületét, mert a tészta sűrű és nehéz, így fontos, hogy alulról kezdjen el sülni, főleg az első 15 percben.

Sütési idő összesen 40 perc, alsó-felső sütési funkción. Abból 15 perc 200 fokon, és 30 perc 175 fokon.

A megsült kuglófforma tetejére tegyünk egy vágódeszkát vagy sütőrácsot, és óvatosan fordítsuk meg. Nem is kell erőlködni, azonnal kijön! Hagyjuk kihűlni, tálalásnál szórjuk meg porcukorral, és reszeljünk rá narancshéjat.

Vörösáfonyás fánk, ribizli öntettel és menta habbalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160914-rostas-robert-recepje-vorsafonyas-fank-ribizli-ontettel-es-menta-habbal.htmlIsteni finom vörösáfonyás fánkot készíthettek odahaza ti magatok is. Megmutatom, hogyan! Roberto konyhája--Mennyei ízvilág: körtés-túrós sajttortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160825-rostas-robert-kortes-turos-sajttortat-keszit.htmlA héten már találkoztam körtével a zöldségesemnél, és arra gondoltam, miért is ne csábíthatnám át a barátaimat a hétvégén egy körtés-túrós sajttortára. A képeken ti is láthatjátok az eredményt, és a barátok is elégedettek voltak. Én meg boldog, hogy jól sikerült a süti. Roberto konyhájaOrigoIsteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoKirálygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’ Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.