Kávé vagy habos kakaó mellé, akár egy lusta hétvégén reggelire is. Kitűnő választás!

Hozzávalók:
• 4 tojás
• 1 dl forró víz
• 1 dl napraforgóolaj
• 20 dkg rétesliszt
• 20 dkg porcukor
• 2 ek. kakaópor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 1 tk. sütőpor
• 1 tábla étcsokoládé
• 10 dkg kandírozott narancshéj

Forrás: Roberto konyhája

Díszítés:

• porcukor és reszelt narancshéj

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét 2 dkg porcukorral (egy púpozott evőkanál) verjük kemény habbá a robotgéppel. A sárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Eközben adjuk hozzá a forró vizet, és lassan adagoljuk hozzá az olajat. Nem sok mennyiség, így hamar végzünk.

Keverjük a rétesliszthez a sütőport, a kakaóport, az összetört csokoládét és a kandírozott narancshéjat. Adjuk az egészet a tojássárgás masszához, alaposan keverjük össze, majd széles mozdulatokkal keverjük bele a felvert tojásfehérjébe. Kenjük ki vajjal és lisztezzük a kuglófformát. Öntsük bele az elkészített kuglóftésztánkat és rakjuk a sütőbe. A sütő alsó harmadába helyezzük a rácsot, és arra rakjuk a kuglófot. Fontos, hogy az alsó hő jobban érje a forma felületét, mert a tészta sűrű és nehéz, így fontos, hogy alulról kezdjen el sülni, főleg az első 15 percben.

Sütési idő összesen 40 perc, alsó-felső sütési funkción. Abból 15 perc 200 fokon, és 30 perc 175 fokon.

A megsült kuglófforma tetejére tegyünk egy vágódeszkát vagy sütőrácsot, és óvatosan fordítsuk meg. Nem is kell erőlködni, azonnal kijön! Hagyjuk kihűlni, tálalásnál szórjuk meg porcukorral, és reszeljünk rá narancshéjat.