Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellini

Forrás: Roberto konyhája -
ebéd gomba séf tortellini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek.

Hozzávalók a tésztához (4 főre):

• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

• 10 dkg csirkemell apróra kockázva
• 5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
• 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
• 1 kisebb sárgarépa lereszelve
• só és bors
• fél citrom leve

Hozzávalók a raguhoz:

• 1 marék friss spenót
• 3 dkg vaj
• só és bors
• 5 dkg csiperkegomba

Forrás: Roberto konyhája

A töltelék elkészítése: Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg, és facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmixgépben daráljuk pépesre, vagy késsel vágjuk apróra.

Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle, és a közepét töltsük meg a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben főzzük ki 8-10 perc alatt.

Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát, szedjük rá a főtt tortellinit, és a spenóttal forgassuk át. Jó étvágyak kívánok hozzá!

Forrás: Roberto konyhája

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.