Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellini

Forrás: Roberto konyhája -
ebéd gomba séf tortellini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek.

Hozzávalók a tésztához (4 főre):

• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

• 10 dkg csirkemell apróra kockázva
• 5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
• 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
• 1 kisebb sárgarépa lereszelve
• só és bors
• fél citrom leve

Hozzávalók a raguhoz:

• 1 marék friss spenót
• 3 dkg vaj
• só és bors
• 5 dkg csiperkegomba

Forrás: Roberto konyhája

A töltelék elkészítése: Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg, és facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmixgépben daráljuk pépesre, vagy késsel vágjuk apróra.

Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle, és a közepét töltsük meg a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben főzzük ki 8-10 perc alatt.

Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát, szedjük rá a főtt tortellinit, és a spenóttal forgassuk át. Jó étvágyak kívánok hozzá!

Forrás: Roberto konyhája
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.