Isteni finom lencsés tésztasalátát készítettem. Megmutatom, hogyan.

Hozzávalók:

• 1 db 400 g-os töltőtömegű lencse
• 150 g natúr joghurt
• 150 g, 12 százalék zsírtartalmú tejföl
• 1 ek. torma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 db közepes paradicsom
• 1 db kisebb lilahagyma
• 2 ek. olívaolaj
• 500 g orsótészta
• só és bors ízlés szerint

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Bő sós vízben főzzük puhára a tésztát. Hideg víz alatt hűtsük le, olajozzuk meg, és kavarjuk meg alaposan. Rakjuk tálba a leszűrt lencsét, adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, a tormát, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pucoljuk meg a hagymát, a 3/4 részét szeleteljük vékony fél szeletekre, a mosott petrezselyem felét vágjuk durvára, és adjuk még a lencséhez. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a tésztához. A tetejére vágjuk össze a paradicsomot, a maradék petrezselymet és hagymát. Én keksszel díszítettem, nagyon jól passzolt hozzá, próbáljátok ki ti is.
Tipp: Füstölt tarjával még igaizgalmasabb! Paprika, retek vagy egy kevés angolzeller még különlegesebbé teszi.