Roberto konyhája lencse finomság tésztasaláta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom lencsés tésztasalátát készítettem. Megmutatom, hogyan.

Hozzávalók:

• 1 db 400 g-os töltőtömegű lencse
• 150 g natúr joghurt
• 150 g, 12 százalék zsírtartalmú tejföl
• 1 ek. torma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 db közepes paradicsom
• 1 db kisebb lilahagyma
• 2 ek. olívaolaj
• 500 g orsótészta
• só és bors ízlés szerint

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Bő sós vízben főzzük puhára a tésztát. Hideg víz alatt hűtsük le, olajozzuk meg, és kavarjuk meg alaposan. Rakjuk tálba a leszűrt lencsét, adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, a tormát, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Pucoljuk meg a hagymát, a 3/4 részét szeleteljük vékony fél szeletekre, a mosott petrezselyem felét vágjuk durvára, és adjuk még a lencséhez. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a tésztához. A tetejére vágjuk össze a paradicsomot, a maradék petrezselymet és hagymát. Én keksszel díszítettem, nagyon jól passzolt hozzá, próbáljátok ki ti is.
Tipp: Füstölt tarjával még igaizgalmasabb! Paprika, retek vagy egy kevés angolzeller még különlegesebbé teszi.

Kolbászos lencseleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161012-rostas-robert-kolbaszos-lencseleves-receptet-mutat.htmlIsteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is! Roberto konyhája--Csokis-kakaós, kandírozott narancsos kuglófhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160927-csokis-kakaos-kandirozott-narancsos-kuglof-rostas-robert-receptje.htmlKávé vagy habos kakaó mellé, akár egy lusta hétvégén reggelire is. Kitűnő választás! Roberto konyhájaOrigoVörösáfonyás fánk, ribizli öntettel és menta habbalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160914-rostas-robert-recepje-vorsafonyas-fank-ribizli-ontettel-es-menta-habbal.htmlIsteni finom vörösáfonyás fánkot készíthettek odahaza ti magatok is. Megmutatom, hogyan! Roberto konyhája--Királygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’ Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.