Roberto konyhája Rostás Róbert recept hamburger camembert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazudnék, ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele. Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás ez a különleges camembert burger. Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek az időtöket.

Hozzávalók 2 db camembert burgerhez

Hamburger húshoz:
● 300 g darált marhahús
● 1 gerezd reszelt fokhagyma
● 1 közepes fej reszelt lilahagyma
● 1 db tojássárgája
● 1 evőkanál dijoni mustár
● 1 evőkanál worcestershire szósz
● 1 evőkanál ketchup
● 4 evőkanál olaj a sütéshez
● só ízlés szerint
● frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A "buci"-hoz:
● 4x300 g camembert sajt
● 3 db közepes paradicsom
● 5 dkg cheddar sajt
● egy kevés uborka
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

A sütéshez:
● 3-4 dl napraforgóolaj

Camembert burger Forrás: Roberto konyhája

A hamburgerhús elkészítése

1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchuppal, sóval és borssal.
Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

2. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

A burger összeállítása

1. Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát, és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.

2. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót, és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

3. Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

4. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!

5. A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka. A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával.

Cheddar sajtos tojásos muffin http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-cheddar-sajtos-tojasos-muffin-roberto-konyhajabol.htmlAbban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. Roberto konyhájaOrigoZöldséges omlett Roberto Konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-zoldseges-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak. Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni. Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet. Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő, és indulhat a nap! Roberto konyhájaOrigoHázi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-hazi-club-szendvics-avokadoval-es-edesburgonya-hasabbal-roberto-konyhajabol.htmlSzámomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset. Tessék vigyázni, így nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni. Ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: tortillába tekert sonkás omletthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-tortillaba-tekert-sonkas-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlSzerintem nincs finomabb reggeli egy ropogós köntösbe öltöztetett sonkás omlettnél.Akkor szoktam igazán lelkesen készíteni, amikor barátok érkeznek vendégségbe és azt vettem észre, hogy nagyon hálásak, mert napközben olyan üzeneteket kapok tőlük, hogy hatalmas lendületet adott a nap kezdéséhez. Most itt a recept, hogy ti is hasonló örömet szerezhessetek barátaitoknak és szeretteiteknek. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: epres brownie recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-epres-brownie-recept.htmlA süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.