Roberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártással

Forrás: Roberto konyhája -
kuszkusz Roberto konyhája tofu kéksajt recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is!

Hozzávalók 4 főre

Rántott tofu hozzávalói

• 40 dkg natúr vagy ízesített tofu
• 2 db tojás
• liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír a sütéshez

Rántott tofu elkészítése

1. Vágjuk fel tetszés szerinti méretűre (én kisebb, háromszög formára vágtam) a tofut és verjük fel a tojást egy tálban. Szokásos módon panírozzunk most is, mint általában.

2. Forgassuk lisztbe a tofut, majd a felvert tojásba és a végén a zsemlemorzsába. A panírozás befejeztével melegítsük fel az olajat 180 fokra és süssük benne pillanatok alatt aranybarnára a tofunkat.

3. Tálaljuk frissen a kuszkusszal és kéksajtmártással.
Biztos siker, mindenkinek ízleni fog!

Rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártással Forrás: Roberto konyhája

Kéksajtmártás hozzávalói

• 10 dkg gorgonzola vagy rokfort sajt
• 140 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
• só és bors

Kéksajtmártás elkészítése

1. Rakjunk minden hozzávalót egy magasfalú tálba és egy merülőmixer segítségével mindent turmixoljunk össze.

2. Rakjuk hűtőbe pihenni, és külön edénybe tálaljuk a rántott tofu mellé.

Kuszkusz hozzávalói

• 1 bögre kuszkusz (250g)
• 1 bögre forró víz
• 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
• 1 nagy csipet só

Kuszkusz elkészítése

1. Egy hőálló tálba öntsük bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre körülbelül egy bögrényit (2,5 dl vagy kb. 250 g) számoljunk.

2. Öntsük fel ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és sózzuk meg.

3. Zárjuk le légmentesen egy darab műanyag fóliával az edényt és hagyjuk a gőzben párolódni a kuszkuszt. Látni fogjuk, ahogy 5 perc alatt magába szívja a forró vizet és semmi más dolgunk nem lesz, mint egy villával felkeverni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.