gyermekkor szellem emlékek Steiner Kristóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel a szomszédék konyhájára, ahol valahogy mindennek, még a vajas kenyérnek is egészen más íze volt, mint otthon? És a tanító nénire, aki ceruzaszoknyát és buggyos fehér blúzt viselt válltöméssel? De a papád haverját se felejtsd el, aki folyton "kölyök"-nek nevezett, és te ezt titkon rettenetesen zokon vetted...

Thinkstock
Thinkstock


Öltsenek bármilyen testet, viseljenek bármilyen nevet, mindannyian ismerjük őket. Gyerekkorunk szellemeit, akik ma már egy "messzi-messzi galaxisban" élnek, esetleg férjhez mentek New Yorkba, vagy beálltak egy szektába, és leborotválták a szemöldöküket. De bárhol is legyenek manapság, mi sosem felejtjük el, hogy volt idő, mikor a mindennapjaink részei voltak, és vicces, kedves, vagy épp bosszantó szokásaik úgy égtek bele az agyunkba, mint a ráncok a nagymama arcára. Íme néhányan az én szellemeim közül:

Vuli, akinek pont olyan volt a beszédhangja, mint a Dire Straits énekesének.

Szügyi, akitől az unokatesóm megkérdezte, hogy a tehén szügyéről kapta-e a nevét.

James, aki folyton hímzett ingeket hordott, ezért Népi bácsinak hívtam.

Mireisz Laci, aki folyton arról beszélt nekem, milyen egészséges a karalábé, pedig én arról akartam hallani, hogy tényleg találtak-e emberi koponyát az úszói meditációs központban, ahogy azt pletykálják a közösségben.

Laár, akinek akkori felesége, az Anna olyan, mint a nyuszi a Micimackóban: jó társaságot és valami harapnivalót jelentett.

László Attila, aki kérve-kéretlenül mindenkit meg akart reikizni.

Töfi, akinek a tüsi haját tapogatva azt kellett mondani: "töf-töf-töf-töf-töf".

Mama barátnője, Hugi, akinek kedvenc énekesnője Tina Turner volt - a vécében volt is egy posztere róla, és nagyon zokon vette, mikor azt mondtam, ez a nő olyan, mint egy boszorkány.

AFP
AFP

Kaktusz, aki zongorázni tanított, és nem örült, mikor a versenyzongora csontbillentyűzetére filctollal ráírtam, hogy "Cé Dé É Ef Gé Á Há".

Répási néni, akinek a háza előtt megállva gyerekként mindig azt kiabáltam: "Répási néni! Tyű tyű tyű!", lövésem sincsen miért.

Melinda, akivel három és tizenhárom éves korunk között a Fabuland Lego bűvöletében éltünk, de ennyi idő alatt is képtelen volt megjegyezni, hogy a figurák nevei - Egér Elemér, Varjú Viktor stb. - mindig alliterálnak, így a nyuszifigurát Tapsi Terinek, nem pedig "Nyúl Terinek" hívják.

Az anyukája, Erzsi néni, aki sokszor mondogatta a lányának: "Meninnnda! Te dinnnnye!"

Kisjancsi, aki fiatalon úgy nézett ki, mint a szőke Jared Leto, ezért nyilvánvalóan első kamaszkori fantáziáim közt szerepelt, ám később feleségül vett egy Szöszi nevű lányt - aki amúgy barna hajú volt.

Anyukám barátnője, Gabika, aki saját bevallása szerint szerelmes volt Rod Stewartba, ezért mindig ment náluk az MTV, így a pici lánya, Bömbike minden fekete, indiai, arab vagy kínai férfit Michael Jacksonnak nevezett.

Most te jössz... kíváncsi vagyok a te gyerekkorod legmókásabb, legmeghatározóbb, legelgondolkodtatóbb szellemeire. Idézzük meg őket együtt...





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.