Az értéket az én szememben pénzben mérik - vallja Szofi, a luxusprosti, aki a Life.hu olvasóival osztja meg élete titkait. A pénz hozzásegít ahhoz, hogy olyan képet mutass magadról a külvilágnak, amilyet mindig is akartál, de nem lehetett, mert csak egy csóró kis senki voltál, akit a legtöbben lenéznek és megvetnek.

Ám ha pénzed van, az emberek felnéznek rád, irigyelnek és veled akarnak lenni. Folyamatosan hívnak telefonon, keresik a társaságodat, istenítenek, a barátaid, jótevőid száma végeláthatatlan. Az emberek imádnak a sikeresek és gazdagok társaságában lenni, hiszen mellettük, az árnyékukban meghúzódva úgy érzik: ők is kiváltságosak.

Valójában csak vérszívó piócák, akik mások sikeréből táplálkoznak, és a nevedre sem emlékeznek majd, ha nem megy olyan jól a szekér. És tudod, mégis jó érzés, hogy ott vannak körülötted és nyalják a talpadat, hiszen a jelenlétük megerősít abban, hogy valaki vagy. Márpedig ez kell a gazdagoknak, hiszen önmagában a pénz egy idő után nem elégíti ki őket: szükségük van a csodálatra és mindenekelőtt a hatalomra. Az érzésre, hogy uralkodnak mások felett. Élet és halál urai. Mert a pénz hatalmat ad, de legalábbis hozzásegít ahhoz, hogy hatalmad legyen.

Forrás: Thinkstock

A pénz és hatalom a legédesebb afrodiziákum. A férfi, aki nálam volt, ezek szellemében élt. Negyven sem volt, sportos, sármos, a legjobb pozíciókban. Naponta váltogatta híres és gyönyörű szeretőit. Mégsem volt boldog. Túlságosan is elkényeztette az élet.

Az aktus után öltözködött, feltűnően lóbálta az óráját. Egy Breitling volt. Hárommilliós óra.
- Tetszik? - kérdezte. Nem ért váratlanul a kérdés.
- Persze. De láttam már ilyet.
Nem tetszett neki a válaszom.
- Van még ilyenből vagy négy.
- Örülök...
- Ne tetesd nekem az érdektelent. Nektek nőknek, ez kell. Nagy óra, sok pénz.
- Lehet.
- Biztosan. Azért vagyok valaki, mert sok pénzem van. Mindenkit megkaphatok.
- De élvezed is?
- Unom. Gyereket szeretnék. Mindennél jobban. De nem ezektől a nőktől.
- Akkor miért nem keresel egy hétköznapi, kedves, bájos nőt?
- Mert azokkal nem lehet villogni - hangzott az őszinte válasz.
Ezzel nem lehetett vitatkozni...

Pár hónap múlva hallottam róla legközelebb. A férfi, akit minden nő akart, aki minden nőt meg is kapott, és éppen ezért: sosem tanult meg tisztelni egyet sem... boldogan újságolta, hogy végre apa lesz. Egy béranyától.