Így készül a strandok kedvenc édessége, a gofri

Forrás: UFF -
gofri Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

A strandolók és a gyerekek egyik kedvencét hoztuk el az olvasóknak. Az általunk készített gofrit mindig nagy elismerés övezi. Olyannyira, hogy Budapest belvárosának egyik éttermében meg is lehet kóstolni már ezt az imádnivaló édességet. És ha esetleg saját magatok is elkészítenétek, itt a recept! Sok dicsérő szót kívánunk hozzá!

Forrás: UFF

Házi gofri

250 g margarin
150 g cukor
6 db tojás
500 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
0,5 l tej
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

lekvár vagy mogyorókrém

A margarint megolvasztjuk. A tejet meglangyosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal és a citromhéjjal jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd keverés közben hozzáadagoljuk a margarint és a tejet. Végül a masszához keverjük a felvert tojásfehérjéket, majd gofrisütőben kisütjük a tésztát. Lekvárral vagy mogyorókrémmel ízlés szerint tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.