Süss klasszikus piskótatekercset az UFF-lányokkal!

Forrás: UFF -
piskótatekercs baracklekvár Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

A tökéletes piskóta receptjét sokan fejlesztgetik, de mi esküszünk a nagyik által jól bevált 6 tojásos piskótára, és kizárólag a baracklekváros verzióra. Ez az, amit mi is úgy készítünk, ahogy nagyanyáink, és biztosak vagyunk benne, hogy az unokáink is így fogják!

Forrás: UFF

Hozzávalók:

6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg lekvár

A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adunk 6 kanál cukrot, kikeverjük, majd adunk hozzá 6 kanál lisztet, fél csomag sütőport és egy csomag vaníliás cukrot. Így is jól kikeverjük. Majd a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elkenjük egyenletesen a tésztát. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A megsült tésztát egy tiszta konyharuhára tesszük, és leszedjük róla a sütőpapírt. Megkenjük lekvárral. Majd feltekerjük, levágjuk a két végét. Porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintjük a tetejét.

Gyrostál kicsiben - ki sem kell mozdulnod a konyhádból!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140723-unokaink-is-fozni-fogjak-gyros-talat-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigoIlyen a tökéletes házi hamburgerhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140701-unokaink-is-fozni-fogjak-tokeletes-hazi-hamburgert-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigoA magyar nyarak elmaradhatatlan fogása: így készíts házi lángost!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140714-unokaink-is-fozni-fogjak-hazi-langost-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.