Így ejtsd rabul a vendégeidet: kínálj nekik almás-habos sütit!

Forrás: UFF -
alma Galambos Dorina UFF-videó Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Ez a recept Dorina anyukájától származik, amit persze módosítottunk kicsit. Az biztos, hogy ha ezt a vendégváró finomságot elkészítjük, akkor nem mennek majd haza a vendégek egyhamar.
Tudtad?! Több mint ezerféle alma van a világon, de ehhez a recepthez elég egyetlen fajta is! :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók:

200 g liszt
4 db tojás
4-5 db alma
100 g cukor
1 db citrom
150 g vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tej
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál házi vaníliás cukor
150 g baracklekvár

A tojásokat szétválasztjuk. A liszthez keverjük a sütőport. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, fahéjjal és fél citrom levével összekeverjük. (Felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét.) A tojássárgákhoz megy a cukor, a fél evőkanál vaníliás cukor, a fahéjas alma, a tej, a szobahőmérsékletű vaj. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat. Jól összekeverjük és sütőporos lisztet adagolunk hozzá folyamatos keverés mellett. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig elősütjük. Utána megkenjük baracklekvárral - és hogy mi a további teendő, például hogyan készül a házi vaníliás cukor, az a kisfilmünkből kiderül. A videó az alábbi képre kattintva indul el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.