Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!
Ez a recept Dorina anyukájától származik, amit persze módosítottunk kicsit. Az biztos, hogy ha ezt a vendégváró finomságot elkészítjük, akkor nem mennek majd haza a vendégek egyhamar.
Tudtad?! Több mint ezerféle alma van a világon, de ehhez a recepthez elég egyetlen fajta is! :-)

Hozzávalók:
200 g liszt
4 db tojás
4-5 db alma
100 g cukor
1 db citrom
150 g vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tej
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál házi vaníliás cukor
150 g baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk. A liszthez keverjük a sütőport. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, fahéjjal és fél citrom levével összekeverjük. (Felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét.) A tojássárgákhoz megy a cukor, a fél evőkanál vaníliás cukor, a fahéjas alma, a tej, a szobahőmérsékletű vaj. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat. Jól összekeverjük és sütőporos lisztet adagolunk hozzá folyamatos keverés mellett. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig elősütjük. Utána megkenjük baracklekvárral - és hogy mi a további teendő, például hogyan készül a házi vaníliás cukor, az a kisfilmünkből kiderül. A videó az alábbi képre kattintva indul el!