Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük sütőtökkrémlevest!

A sütőtök az egyik legegészségesebb, vitaminokban gazdag zöldségünk. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, de nálunk is sokan termesztik. Sokféleképpen felhasználható: pogácsának, pitének, köretnek egyformán elkészíthetjük. Mi most kedvencünket, a krémlevest mutatjuk meg nektek. Nagyon finom, próbáljátok ki mielőbb! 

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók.

1 db sütőtök
200 ml tejszín
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa

fehérbors
szerecsendió

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. A hagymát és a sárgarépákat megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát. Egy kis vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. A megpuhult sütőtököt is belekanalazzuk. Öntünk bele még egy kis vizet. Sóval, fehérborssal és egy kis szerecsendióval fűszerezzük. Főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáöntjük a tejszínt. Botmixerrel pépesítjük/krémesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, összerottyantjuk, és pirított tökmaggal tálaljuk! Jó étvágyat! ;-)