Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi-Nagy Évi sertéshús UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük szűzpecsenyét borsmártással! 

Első hallásra bonyolultnak tűnik a borsmártás, pedig pillanatok alatt elkészül, és nagyon különleges. A kiváló szűzpecsenyéhez tökéletesen passzol. Igazán üde színfoltja lehet a vasárnapi ebédek között vagy akár a karácsonyi asztalon is. Egyszerűen nagyszerű, és gyorsan elkészíthető.

Forrás: UFF

Hozzávalók:

1 db sertésszűz
színesbors
80 g vaj
500 g tejszín

1 ek bio ételízesítő
2 ek liszt
1 csokor zellerzöld
libazsír

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, a hússzeletek mindkét felét beborsozzuk. Libazsíron megpirítjuk mindkét felüket, majd felaprított zellerzölddel és sóval megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt, egyszer megforgatva kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Közben megfőzzük a rizst, és a borsmártást is elkészítjük. 2 ek frissen őrölt bors, vaj elegyét hevítjük, rászórjuk az ételízesítőt, majd 2 dl vizet öntünk rá. Főzzük pár percig, aztán a tűzről levéve folyamatos keveréssel hozzáöntjük a tejszínt, visszarakjuk a főzőlapra, sózzuk és borsozzuk is kicsit. A húst rizzsel és a mártással tálaljuk. Minden előkészülettel együtt 1 óra alatt elkészül, különleges és nagyon finom! ;-) Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.