Az ünnepi asztal főfogása: rozmaringos kacsacomb káposztával, libamájjal és burgonyával

párolt képoszta Unokáink is főzni fogják libamáj sült krumpli kacsacomb UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki karácsonyi fogásukat te is!

Sokan írtátok a blogra, hogy nagyon várjátok a karácsonyi ötleteinket. Rengeteg mindennel készülünk, de íme, egy igazi karácsonyi főétel, ami a mi asztalunkról biztosan nem hiányozhat. Ez nem éppen olcsó fogás, viszont nem tart sokáig az elkészítése, és egyszer egy évben igazán megengedhetjük magunknak.

Forrás:www.uffblog.hu

Hozzávalók 4 főre:

4 db kacsacomb
rozmaring

bors
1 db narancs
1 fej káposzta
1 db alma
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
kacsazsír
almaecet

cukor
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
libamáj

Elkészítés:

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egy sütőtálat (lehetőleg olyat, aminek van teteje) kacsazsírral megkenünk. Berakjuk a kacsacombokat, ehhez teszünk néhány szál rozmaringot. A narancsot jól megmossuk, és szeletekre vágjuk, a kacsacombok mellé rakjuk. 200 fokos sütőben kb. 2 óra alatt megsütjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A káposztát is ízlés szerint feldaraboljuk, megmossuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, és hozzáadunk egy hámozott, feldarabolt almát is. Fedő alatt pároljuk, de gyakran megkeverjük. A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és megfőzzük. Fokhagymás olívaolajon megpirítjuk, ehhez is adhatunk rozmaringot, ha szeretnénk.

A libamáj elkészítése:

Libazsírral kikent, fedővel letakarható jénaiban, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágjuk, és közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.