Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti. Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: virágkonyha Halmos Monikával.

A fánk elsősorban farsang idején népszerű, de az idők és a szokások oly változatos formáját kínálják, hogy egész évben élvezhetjük, számtalan formában: szalagos farsangi fánkként, egyszerű túró- vagy burgonyafánk alakjában, de lehet a fánk csöröge, talkedli, rózsafánk is, vagy kövér töltelékes - ahogyan éppen kedvünk telik benne. Nálam legtöbbször - mi sem természetesebb - a virágos fánk a menő.

Forrás: Rózsakunyhó

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):

40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 evőkanál rum
2 evőkanál rózsaszörp
1 dl tejföl
4 tojássárgája

a sütéshez: olaj

a tetejére:
2-3 evőkanál porcukor
rózsalekvár

 Az elkészítés módját itt olvashatod el.