Virágkonyha Halmos Monikával - Rózsafánk rózsalekvárral

Forrás: Rózsakunyhó -
rózsafánk virágkonyha Halmos Monika rózsalekvár fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti. Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: virágkonyha Halmos Monikával.

A fánk elsősorban farsang idején népszerű, de az idők és a szokások oly változatos formáját kínálják, hogy egész évben élvezhetjük, számtalan formában: szalagos farsangi fánkként, egyszerű túró- vagy burgonyafánk alakjában, de lehet a fánk csöröge, talkedli, rózsafánk is, vagy kövér töltelékes - ahogyan éppen kedvünk telik benne. Nálam legtöbbször - mi sem természetesebb - a virágos fánk a menő.

Forrás: Rózsakunyhó

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):

40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 evőkanál rum
2 evőkanál rózsaszörp
1 dl tejföl
4 tojássárgája

a sütéshez: olaj

a tetejére:
2-3 evőkanál porcukor
rózsalekvár

Az elkészítés módját itt olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.