Virágkonyha Halmos Monikával - Cipó provence-i ihlettel

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
fokhagyma virágkonyha Halmos Monika cipó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Néhány nap, és itt a fokhagyma világnapja! A legrégebb óta használt fűszernövényünket a „bűzös rózsa” névvel is illették – de nem csupán ezért van jelen a Virágkonyhában! No, nem is a vámpírok ellen, nem is szemmel verés ellen, inkább az ízéért. Azért, mert sütve, főzve és nyersen is teljesen más ízt ad, no és persze az egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásáért.

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Most egy olyan receptet ajánlok, amelyben karakteres fűszerek vannak jelen, és amely fűszerek mind „virágok” is egyben: a tündérillatú levendula rozmaringgal – amelyről a középkorban úgy tartották, az a lány, aki megérint egy rozmaringágat, rögvest szerelembe esik – és a „bűzös rózsá”-val karöltve adják meg a jellegzetes, semmi máshoz nem hasonlítható aromáját ennek a cipónak.

Hozzávalók:

20 dkg rozsliszt
15 dkg kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi feketebors (őrölt)
1 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg élesztő
2-2,5 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 -1 evőkanál levendulavirág és rozmaring-levelecske apróra tépkedve

A különleges cipó elkészítési módját ITT találod! Kellemes sütést, jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.