Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Lassan egész salátabárt kínál a kert: amiket undok gyomnak mondunk, azok akár a tányéron is végezhetik. Hogy mi ehető, és mi nem, mit érdemes leszednünk, azt bizony jó, ha megtanuljuk, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek! Megéri, mert egy ilyen nevetős saláta feldobja a reggelt!

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Hozzávalók:

4 marék zsenge „gyom” kedvünk és idény szerint: sóska, útifű, tyúkhúr, pitypang-, ibolya- és százszorszéplevél, ibolya- és százszorszépvirág, vadárvácska,
4 keményre főtt tojás,
2 evőkanál virágecet,
só,
1 evőkanál méz,
esetleg 2 dl kefir

A saláta elkészítési módját ITT találod