Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Bodzanyílás idején nem csak bodzaszörp és bodzás palacsinta kerülhet terítékre. Például egy bodzavirágos sajttorta pünkösdre a legjobb, ami történhet a bodzával: egyszerű, finom és elronthatatlan! A vízfürdőben sült sajttorta krémes, lágy marad, nem szárad ki. Az egyenletes hőhatásnak köszönhetően egy bársonyosan kellemes, lágyan bodzás végeredmény születik. Sajttorta nem csak virágrajongóknak!

Forrás: viragkonyha.reblog.hu/

Hozzávalók:

18 dkg zabkeksz,
7 dkg vaj,
25 dkg krémsajt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1  dl tejföl,
1 citrom,
1 marék lemorzsolt bodzavirágocska,
1 teáskanál búzakeményítő

Az elkészítés módját és egyéb hasznos információkat ITT találod.