Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

A bokrok ontják a rózsákat, sorra érnek be a bogyós gyümölcsök a kertben. Virág és gyümölcs házassága, desszertbe komponálva: a legjobb, ami ilyenkor a konyhában történhet! Ne feledjük, csak permetezetlen, saját rózsákat szedjünk (esetleg a szomszédtól...), virágüzletben vásárolt vagy bizonytalan eredetű virágot soha ne kóstoljunk!

Forrás: viragkonyha.reblog.hu/

Vidám nyári desszert, rétegezve

Hozzávalók:

40 dkg egres
10 dkg cukor
1 csomag tortazselé por
2 dl bodzaszörp
40 dkg túró
2 dl joghurt
5 evőkanál méz
1 marék rózsaszirom
1 citrom
a díszítéshez apró virágok

Az elkészítés módját ITT találod.