Virágkonyha Halmos Monikával: bólé virágokkal, virágos jégkockával

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha -
virág virágkonyha növény jégkocka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

A bodzaszörppel sok minden történhet, azon kívül, hogy kellemesen üdít, hűsít és felvidít a nyár eleji napokon. Gyümölcslevest ízesíthetünk vele, könnyű desszertekbe komponálhatjuk. Az ilyen csodás, kánikulai napokon pedig a legjobb gyümölcsös-virágos bólék alapja lehet. Amíg van eper a piacon, házasítsuk őket, de meggyel, málnával, barackkal is kipróbálhatjuk! Alkoholmentes változatban is készülhet.

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha

Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg friss eper
4 tenyérnyi bodzavirág
1 liter bodzaszörp
1 üveg pezsgő

Az epret feldaraboljuk, és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük. Máris kínálhatjuk. Ha jó előre aprócska virágokat (ibolya, árvácska, borágó stb.) jégkockába fagyasztunk, azzal még jobban feldobhatjuk a bólét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.