Virágkonyha Halmos Monikával: Levendula és rózsa desszertbe komponálva

Forrás: Thinkstock -
virág növény rózsa levendula desszert édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Levendula, a romantikus, rózsa, a bársonyos, lágy és érzéki. A kettő együtt pedig minden idők legjobb virágos kettőse!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók a borzseléhez, 8 adaghoz:

5 dl félédes fehérbor (muskotályos)
10-12 szál levendula
6 zselatinlap vagy 9 gramm zselatinpor
4-5 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé

A rózsakrémhez:
30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 nagy marék friss rózsaszirom
4 ek. méz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.