Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Forrás: Halmos Mónika, Thinkstock

Hozzávalók:

10 dkg búza,
1 kiskanál ételízesítő por,
só,
1 kisebb vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
csipetnyi kurkuma,
1 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
12 tökvirág,

a bortésztához:
1 tojás
1,5 dl fehérbor,
8-10 dkg liszt,
só,
a sütéshez olaj vagy zsír

Elkészítés: A búzát előző este beáztatjuk. Másnap ételízesítő porral és sóval ízesített vízben puhára főzzük – legjobb kuktában. Ha langyosra hűlt, ledaráljuk, vagy aprítógéppel nem túl pépesre aprítjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a búzapéphez adjuk. Kurkumával, összezúzott fokhagymával, sóval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk. A masszát az óvatosan szétbontott tökvirágokba töltjük. A bortésztához valókat simára eldolgozzuk, majd a töltött virágokat egyenként megmártjuk benne. Bő, forró zsiradékban szép aranyszínűre sütjük.

További finomságokat ITT találsz