Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Az ősz kedves üzenete levendulakedvelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való. Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.

Hozzávalók:

8 db érett füge,
20 dkg dió,
4 evőkanál méz,
8 szál friss levendula,
5 dkg vaj

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket keresztirányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba vagy kis tepsibe állítjuk. A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Forrón kínáljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben. Ha kedvelitek a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez juttok! Halmos Monika blogját pedig ITT találjátok