Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás-mézes füge

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
virág finomság füge virágkonyha Halmos Monika növény szakács levendula méz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Az ősz kedves üzenete levendulakedvelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való. Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.

Hozzávalók:

8 db érett füge,
20 dkg dió,
4 evőkanál méz,
8 szál friss levendula,
5 dkg vaj

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket keresztirányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba vagy kis tepsibe állítjuk. A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Forrón kínáljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben. Ha kedvelitek a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez juttok! Halmos Monika blogját pedig ITT találjátok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.