Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás almalekvár, step by step

Forrás: Virágkonyha -
alma virágkonyha Halmos Monika növény lekvár levendula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Itt a másodvirágzás, alma is van bőven: házasítsuk őket össze, hogy télen is eszünkbe juthasson a nyári levendulamező!

Hozzávalók:

2 kg alma
60-80 dkg cukor
1 citrom
2 evőkanál friss levendulavirág

Forrás: Virágkonyha

Elkészítés: Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Lassú tűzön fél órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt sárga héját és kifacsart levét, belemorzsoljuk a levendulavirágot. Ha a dzsem üvegessé vált, a tűzről levesszük, és forrón üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és az üvegeket száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

További recepteket ITT olvashatsz!

Virágkonyha Halmos Monikával: Dáliával búcsúzik a nyárhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150907-viragkonyha-halmos-monika-dalias-salata.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaOrigoVirágkonyha Halmos Monikával: Levendulás-mézes fügehttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150918-halmos-monika-a-viragkonyha-szakacsa-levendulas-mezes-fuget-keszitett.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Hideg paradicsomleves körömvirággalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150828-hideg-paradicsomleves-koromviraggal.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: rózsásított országtortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150819-viragkonyha-halmos-monikaval-rozsasitott-szilvas-orszagtorta.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Levendula és rózsa desszertbe komponálvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150713-viragkonyha-halmos-monikaval-levendula-es-rozsa-desszertbe-komponalva.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaThinkstockVirágkonyha Halmos Monikával: Bodzás sajttorta - ettől leesik az állad!http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150522-halmos-monika-a-virgakonyhaban-bodzas-sajttortat-keszit.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.