Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Itt a másodvirágzás, alma is van bőven: házasítsuk őket össze, hogy télen is eszünkbe juthasson a nyári levendulamező! 

Hozzávalók:

2 kg alma
60-80 dkg cukor
1 citrom
2 evőkanál friss levendulavirág

Forrás: Virágkonyha

Elkészítés: Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Lassú tűzön fél órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt sárga héját és kifacsart levét, belemorzsoljuk a levendulavirágot. Ha a dzsem üvegessé vált, a tűzről levesszük, és forrón üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és az üvegeket száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

További recepteket ITT olvashatsz!