Virágkonyha Halmos Monikával: A büdöske és a hús egy nagyszerű páros

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
büdöske virág húsgolyó virágkonyha Halmos Monika növény húsgombóc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Ragyogó sárgán pompáznak a kertben a büdöskék – de a konyhában nevezzük inkább bársonyvirágnak őket. Az Afrika északkeleti részéről származó növény sárga virágszirmai fűszerezésre kitűnőek. Kóstoljuk meg, mielőtt felhasználjuk, mert egyes, nemesített, nagyvirágú fajták nagyon keserűek – ezeket hagyjuk meg a szem gyönyörűségének.

De a kis kedves, kesernyés virágok tökéletes fűszerei lehetnek például a darált húsból készült fogásoknak. Ha az idő engedi, a hétvégén még sütögethetünk egyet a szabadban is!

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Húsgombócok bársonyvirággal

Hozzávalók:

40 dkg burgonya,
30 dkg darált sertés-vagy marhahús (esetleg vegyesen),
1 közepes fej vöröshagyma,
só,
1 tojás,
szerecsendió,
fél marék bársonyvirágszirom,
esetleg zsemlemorzsa, olaj

Elkészítése: A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, összetörjük. Összedolgozzuk a darált hússal, a tojással, a finomra aprított vöröshagymával. Sózzuk, reszelt szerecsendióval és bársonyvirágszirmokkal fűszerezve alaposan összegyúrjuk. Ha túl puha lenne, egy kis zsemlemorzsával dúsítjuk. A masszából olajos kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd szorosan egymás mellé, olajjal bekent bambuszpálcákra húzzuk őket. Az így előkészített kis nyársakat néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Sütéskor a nyársakat a parázs fölé, grillrácsra fektetjük, és olykor megforgatva, 10-15 perc alatt szép pirosra megsütjük.

További ínycsiklandó receptekért látogass el IDE.

Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás almalekvár, step by stephttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150925-viragkonyha-halmos-monikaval-levendulas-almalekvar-lepesrol-lepesre.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Dáliával búcsúzik a nyárhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150907-viragkonyha-halmos-monika-dalias-salata.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaOrigoVirágkonyha Halmos Monikával: Levendulás-mézes fügehttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150918-halmos-monika-a-viragkonyha-szakacsa-levendulas-mezes-fuget-keszitett.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Hideg paradicsomleves körömvirággalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150828-hideg-paradicsomleves-koromviraggal.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Virágot a kamrapolcra!http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150717-viragkonyha-halmos-monikaval-viragot-a-kamrapolcra.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: bólé virágokkal, virágos jégkockávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150611-viragkonyha-halmos-monikaval-bole-viragokkal-viragos-jegkockaval.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.