Orgonából senki ne készítsen szörpöt - Veszélyes marhaság terjeng a neten!

Halmos Monika orgona net szörp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Ha még egyszer felhív valaki orgonaszörp ügyében...

Elolvastam „orgonás recepteket”, kommenteket, és minden hajszálam az égnek áll! Épp ezért most összefoglalom néhány pontban a fontos információkat - elnézést a talán túl személyes hangvételért:

1. Ha a neten keresel receptet, légy óvatos! Bárki bármit feltehet! Honnan tudod, hogy az tényleg jó, és tényleg nem mérgező? Azért, mert azt írta? Talán le is fotózta? Ki nem tud egy csokor orgonával lefotózni egy üveg szép lila színű levet?? Néhány hónapja egy köhögés elleni szirup receptje kezdett el keringeni, boldog-boldogtalan osztogatta: ettől garantáltan elmúlik a gyereked köhögése! Így igaz! Tiszafalevelet és -termést tartalmazó recept volt, a gyerek tényleg nem köhög többé, mert meghal! Tényleg mindent elhiszel, válogatás nélkül? A papír meg a klaviatúra tényleg mindent elbír, de az ÉLELMISZERBIZTONSÁG és a MAGAD biztonsága és JÓLLÉTE fontosabb!

Forrás: Dreamstime

2. Azért, mert végre divatba jött virágot enni, nem kell mindenkinek és nem mindent! Megértem, csábítóbb orgonás ételeket készíteni, mint ibolyásat (pedig az ibolya erősíti igazán a combizmokat).

3. Az orgona alapból keserű anyagot tartalmaz. Ezt a keserű anyagot a növényekből áztatással vagy forrázással lehet kinyerni. Az olyan ötletek, hogy távolítsd el a zöld részét, ugyanakkora marhaság, mint az áztatás! Vajon miért nincsenek a történelmi szakácskönyvekben leírások erről? Mert hazánkban az orgonák 95 százaléka nagyon keserű!

4. Kedves bloggerek és önjelölt virágzabálók! Jó, hogy mindenki megosztja (saját?) tapasztalatait (?), mazsolázhat ezekben bárki, ahogyan akar. Nekem izgalmas dolog látni saját mondataimat, saját receptjeimet és fotóimat mások neve alatt. Egy cseppet hasznosabb, mint olyan információkkal találkozni, amelyek egyáltalán nem állják meg a helyüket. Bár jogilag kissé aggályos. Egyáltalán, mi értelme van annak, ha valaki olyan infókat terjeszt, amelyeket csak olvasott valahol, sose próbálta? Ez épp olyan, mint a pletyka. Olykor ugyanúgy ártalmas. Ahogyan a virágfesztiválon megmaradt virágszirmokat hazavinni és rózsalekvárt főzni belőlük!

A cikk folytatását ITT olvashatod.

Virágkonyha Halmos Monikával: A legkirályabb levendulás sajttorta bögrébenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20160316-viragkonyha-halmos-monikaval-a-legkiralyabb-levendulas-sajttorta-bogreben-arvacskaval.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: A jó erkölcs jelképe, az árvácskahttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20160304-viragkonyha-halmos-monikaval-a-jo-erkolcs-jelkepe-az-arvacska-torta.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Erotika a tányérbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20160210-viragkonyha-halmos-monikaval-erotika-a-tanyerban-valentin-nap-alkalmaval.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Rózsás csókok karácsonyrahttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20151204-halmos-monika-a-viragkonyha-szakacsak-rozsas-csokokat-keszit-karacsonyra.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás almalekvár, step by stephttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150925-viragkonyha-halmos-monikaval-levendulas-almalekvar-lepesrol-lepesre.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: rózsásított országtortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150819-viragkonyha-halmos-monikaval-rozsasitott-szilvas-orszagtorta.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.