személyiség alvás tulajdonság testhelyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy napközben a testbeszéd, úgy éjszaka az alvás során felvett pozitúra árulkodik lelkiállapotunkról, kapcsolatainkról. Akár egyedül hajtod álomra a fejed, akár mással osztozol az ágyon, sok hasznos dolgot tudhatsz meg magadról és hálótársadról is!

A legkedveltebb alvási póz az úgynevezett embrionális testhelyzet, amikor oldalra fekve, felhúzott lábbal, kissé összegömbölyödve merülünk álomba. A szakemberek megfigyelése szerint a legtöbb nő ezt a testhelyzetet érzi a legkényelmesebbnek - ha te is közéjük tartozol, az azt jelenti, hogy a külvilág felé határozottnak és erősnek mutatod magadat, de valójában sérülékeny és érzékeny lelkű vagy.

Aki fatörzs-pózban, vagyis oldalt fekve, egyenes tartással, nyújtott karral és lábbal piheni ki a nap fáradalmait, az nyitott személyiséggel rendelkezik, néha a kelleténél jobban bízik az emberekben, ezért olykor tőrbe csalják.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Aki a könyörgőpózt érzi a legkényelmesebbnek, az oldalt fekve, nyújtott lábbal, előre tartott (olykor összefont) karokkal alszik. Ez a testhelyzet azt mutatja, hogy az illető megfontolt és kissé bizalmatlan, éppen ezért nehéz túljárni az eszén.

A katonapóz kedvelői hanyatt fekszenek, karukat a testük mellett tartják, lábukat pedig kinyújtják, mintha vigyázzállásban tértek volna nyugovóra. Aki így alszik, az visszahúzódó, nehezen megnyíló személyiség, aki rendkívül magasra teszi a mércét saját magával szemben.

A hasonfekvést - főleg, ha a lábak kis terpeszbe nyitottak - a szakértők szabadesés-póznak nevezték el. Aki így szendereg, az rosszul viseli a kritikát, és döntéshelyzetekben hajlamos hezitálni. Kedveli a társaságot, előszeretettel vesz részt és otthonosan mozog a baráti összejöveteleken.

Aki háton fekve alszik és karját nem szorosan a teste mellett pihenteti, az a tengericsillag-pózt favorizálja. Jellemző rá a segítőkészség és az empátia, ami figyelmességgel és gyengédséggel párosul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.