Megtalálták a világ legidősebb emberét

életkor Guinness Rekord legidősebb ember rekord öreg a világ legidősebb embere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 119 éves Johanna Mazibuko a világ legidősebb embere. Az asszony egy dél-afrikai kis faluban él, nem messze Johannesburgtól.

Johanna 1986-ban kibocsátott személyi igazolványában feketén-fehéren ott áll, hogy 1894. május 11-én született, tehát 119 éves. 7 gyermeke született, akik közül ötöt már el is temetett. Johanna a japán Misao Okawát taszította le a Guinness-rekordok trónjáról, aki most 115 éves.

Fotó: Bafana Mahlangu www.sowetanlive.co.za)
Fotó: Bafana Mahlangu www.sowetanlive.co.za)

Az asszony a 77 éves, nyugdíjas fiával, Tseko Mazibukóval él együtt egy kis házban, Klerksdorp faluban. Johanna egy afrikai lapnak azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát, és örül annak, hogy még mindig be tud ágyazni maga után. Fia pedig büszke arra, hogy édesanyja a mai napig szorgalmasan főz és mos, vezeti a háztartást. Egyetlen problémája az, hogy nem tud sokáig egy helyben állni, mert akkor elszédül.

A valaha élet legidősebb ember a francia Jeanne Calment volt, aki 1997-ben halt meg 122 évesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.