ital diéta egészség étel gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki emlékszik már az ebédre, de hol van még a vacsora? Ha fél 4-kor már megint éhes vagy, falatozz valami könnyűt, az nem árt meg. Hogy miért? Ha naponta többször bekapsz egy-egy falat egészséges nasit, elkerülöd, hogy a főétkezéskor túledd magad, és az emésztésed sem lassul le!

Vörös szőlő

Nem csak nyáron fogyaszthatod ezt a csodás gyümölcsöt. Ha lefagyasztasz egy nagyobb adagot, télen sem kell nélkülöznöd. Cukrot ugyan a szőlő is tartalmaz, de ha csak egy maréknyit majszolsz el belőle, tökéletesen helyreállítja a vércukorszintedet és megszünteti az édesség iránti vágyadat. Magas az antioxidáns-tartalma, serkenti az emésztést, és lúgossága révén hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásához - mi kell még?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Magvak és aszalt gyümölcsök

Nem kell ahhoz kismadárnak lenned, hogy szeresd a magokat. Keverj össze mandulát, napraforgómagot, diót, némi mazsolát, a kedvenc aszalt gyümölcseidet, és nassolj el belőle egy marékkal. Amellett, hogy a magokban megtalálható számos olyan vitamin, mely jótékonyan hat az agy fiatalon tartására, igazán egészséges eledelt veszel magadhoz. A mandula például E-vitamin tartalmának köszönhetően a napégés egyik ellenszere is lehet. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne a sózott, hanem a natúr változatokat válaszd. Az aszalt szilva és a mazsola pedig igazi antioxidáns-bomba - rendszeres fogyasztásukkal csökkentheted a szívbetegségek kockázatát.

Grillezett zöldségek

Remek tipp a karcsúságért: grillezz egy nagy adag cukkinit, répát, uborkát, paprikát és hagymát, adj hozzá egy kevés fűszert, és máris kész a hét eleji könnyű nasi. A hűtőben eláll, te pedig nem tudod mire fogni, ha nem tudsz diétásan étkezni. A grillezett zöldségek kalóriaértéke alacsony, ugyanakkor 2-3 órára igen laktatóak.

Müzliszelet

Szinte alap, hogy legyen otthon néhány SOS darab, ha tudod, hogy egészséges főtt étel híján hajlamos vagy csokit nassolni. A müzliszelet kalóriatartalma igen alacsony. Egészséges, mivel nagyrészt magvakból és aszalt gyümölcsből készül. Ha egy szelettől nem laksz jól, az teljesen természetes, de csak úgy eszegetni valamit tökéletesen megfelel.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Csicseriborsókrém

Ha ízletes, laktató, de kalóriaszegény finomságra vágysz, próbáld ki a csicseriborsókrémet. Áztass be 30 dkg csicseriborsót egy éjszakára, majd másnap szűrd le és főzd puhára sós vízben (körülbelül 50 perc). Szűrd le és törd össze, ízesítsd olívaolajjal, mustárral, borssal és petrezselyemmel, majd keverj hozzá 1 gerezd áttört fokhagymát és 1 fej apróra vágott vöröshagymát. A csicseriborsó tápértéke igen magas: tartalmaz magnéziumot, vasat és cinket is. A krém szendvicsbe is kiváló, de ha paprikaszeletekre kened, vagy sárgarépát mártogatsz bele, garantáltan karcsú maradsz!

Reszelt alma müzlivel

Reszelj le 2 almát, adj hozzá 4 evőkanál müzlit, és csurgasd meg egy fél citrom levével. Szórd meg egy evőkanál kókuszreszelékkel és egy kevés igazi kakaóporral. Az érzet, hogy édességet fogyasztottál, bőven meglesz, a lelkiismeret-furdalás azonban elmarad, hiszen mellőzted a hizlaló hozzávalókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.