plasztikai beavatkozás gyógyítás orvos szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány páciensnek, akik plasztikai sebészhez fordulnak, irreális elvárásaik vannak. Reményeiket csalóka fényképekre alapozzák, amelyeken a műtét előtti és utáni állapotokat mutatják be, de figyelmen kívül hagyják, hogy azokon a felvételeken csupán az látszik, hogy mások zsírleszívása, mellnagyobbítása vagy a botox kezelés milyen eredményt hozott.

Dr. Alex Bronstein, a Tel Aviv Egyetem Villamosmérnöki Karáról ikertestvérével, Michael Bronsteinnel és Ron Kimmel professzorral együtt egy szoftveralapú klinikai adatbázis kifejlesztésén dolgozik, amellyel sokkal pontosabb - ráadásul háromdimenziós - képet lehet kapni a műtét előtti és utáni állapotról. Eszközük segítségével anatómiailag pontos képet adhatnak arról, hogyan fog valaki kinézni a műtéte után.

Istockphoto
Istockphoto

Az új műszer megkönnyíti egyrészt a páciensek helyzetét, hiszen így elkerülhetik a későbbi csalódást, ugyanakkor a sebészek számára is nagyon hasznos, akik így a pácienseik számára legmegfelelőbb eredményt tudják elérni. Dr. Bronstein beszámolt róla, hogy munkájuk során a legnagyobb kihívás annak az algoritmusnak a megalkotása volt, amellyel az addig kétdimenziós képből három dimenziósat tudtak létrehozni. A szakember véleménye szerint az eszköz idővel többek számára is elérhetővé, megfizethetővé fog válni, ahogy a háromdimenziós videokamerák is egyre elterjedtebbek lesznek. Hozzátette azt is, hogy ugyanezt az eljárást a fogyókúrás programokban is lehetne hasznosítani, ahol segítségével előre megmutathatóvá válna, hogyan fog valaki kinézni a sikeres program után.

Forrás: Medipress

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



4 ok, amiért a legjobb barátnőd hazudik nekedhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110204-4-ok-amiert-a-legjobb-baratnod-hazudik-neked.htmlVV Ágica: "Könnyebb az élet a Villában, mint kint!"http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110204-vv-agica-konnyebb-az-elet-a-villaban-mint-kint.htmlOlyan a pasid, amilyen a mobilszáma!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110203-szammisztika-mobilszama-arulkodik-a-pasidrol.htmlPánikbetegség: civilizációs mítosz vagy valóság?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110131-panikbetegseg-negy-kulonbozo-gyogymod.htmlÍrj egy T betűt, megmondom, milyen a személyiséged!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110127-grafologia-olyan-a-szemelyiseg-amilyen-a-t-betu.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.