Hozd összhangba mind a négy testedet!

agy önismeret lélek Carla Galli mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törődj a testeddel, tornáztasd meg az agytekervényeidet és töltődj fel új energiákkal, hogy harmóniában, boldogságban élhess: a MentalWellness mindezt tálcán nyújtja neked, csak akarnod kell - mondja Carla Galli önismereti szakértő, tréner.

Mit jelent a MentalWellness?

Minden nap találkozol nehéz élethelyzetekkel, az utadba kerülő konfliktusok, problémák állandó kihívást jelentenek, melyekkel újra meg újra harcolnod kell. Ahhoz, hogy sikeres lehess az életben, az agyadat és a gondolkodásodat is fel kell készítened, mely kizárólag összehangolt testi-szellemi-lelki munka eredménye. Ha szeretnéd magasabb szintre emelni életszínvonalad, nagyon fontos, hogy célokat állíts fel, rendelkezz motivációval, megfelelő inspirációval és hittel, hogy bízol önmagadban. Ennek érdekében kulcsfontosságú a mindennapos kommunikáció fejlesztése, akár a párkapcsolatban, akár a munka területén.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A jövő minden esetben a jelenben történő szellemi fejlődésen múlik, így arra kell fókuszálnod, hogy személyiséged jó energiaszinteken létezzen.
A MentalWellness olyan testi, szellemi és lelki edzés, mely a mai világban szinte nélkülözhetetlen. Manapság már nem elég edzőterembe járni, vagy esténként futni, hisz sokszor adódhat olyan versenyhelyzet, melynek megnyeréséhez agytorna szükséges. A jobb és bal agyfélteke koherenciája, karbantartása és kontrollálása azonban hosszú távú, gazdagon megtérülő beruházást eredményez - vélekedik a program alkotója, Carla Galli.

A lélek irányítása meditációból, speciális légzési technikákból és jógagyakorlatokból áll, melyek együttes célja a szellemi egészség megteremtése. Ha ezeket a technikákat szervesen építed be a tudatodba, hétköznapjaidat boldogabban, magabiztosabban, kiegyensúlyozottabban éled meg, és elégedettebb leszel a saját teljesítményeddel.
Minden embernek saját feladata, egyéni karmája van. Az önmagával és a világgal kialakított béke magabiztos döntéseket eredményez, így felszínre kerülhetnek azok a rejtett képességek, megérzések, melyek bennünk lapulnak, olykor nagyon mélyen.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Life-tipp: Utazz el hétvégén egy wellness-szállodába, áldozz időt, energiát a pihenésre, és add át magad a kényeztetés örömének.

Feladatod van

Minden ember rendelkezik mentális, fizikális, érzelmi és éteri testtel, mely azon energiák összessége, amit önmagunkban transzformálunk - mondja a Life.hu szakértője. Ám ahhoz, hogy a négy test egységbe kerüljön, mentálisan is dolgoznod kell: törődni az aktuális érzelmekkel, megoldásokat keresni a problémákra, a célok elérésére, valamint tréningezni az agyat.

A feladat nem könnyű, ám minél magasabb szintre emelkedik a tudatos éned, annál jobban átlátod az életedet, tudod az irányt, a válaszokat, legyen szó párkapcsolatról vagy munkáról. Ha ráébredsz saját missziódra, megismered családi gyökereidet és önmagad, felfedezed a világ törvényszerűségeit, így óriássá válsz a rengetegben.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Ép testben ép lélek

Az egészséges életmód, a mozgás, a helyes táplálkozás és a prevenció szerves egységet alkot, mely csökkenti a mindennapos feszültségeket. A tartós stressz amellett, hogy negatívan befolyásolja a teljesítményt, hosszú távon komoly testi problémákat is előidézhet, a dilemmák és szorongások pedig megbénítják a mentális csatornákat.
A fáradtság és túlhajszoltság elleni gyógyír a test és lélek együttes kényeztetése. Ha a fizikai ellazulást mentális energiák is kísérik, felfrissül az elfáradt szervezet, hatékonyabbá válik a munkateljesítmény, fejlődik a koncentrációs készség, nő a tudatosság szintje és pozitívabbá alakul az életszemlélet.

Life-tipp: A kellemes fürdőzés, a nyugtató masszázs, a relaxáló jóga vagy a mélymeditálás erősíti az immunrendszert, miközben ellazul a lélek, pihen a test, így a kapott élmények újabb erőket generálnak az elkövetkező hetekhez.


Házi wellness - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ovR4EEqzEiCRX37g


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!




Teljes testfelújítás - 54 évesen szabatta át az egész testét!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-plasztikai-mutetek-a-teljes-testen.htmlA kínai holdújév meghökkentő babonáihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110211-a-kinai-holdujev-meghokkento-babonai.htmlÍgy érezheted magad végre igazán szexinek!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110211-igy-erezheted-magad-vegre-igazan-szexinek.htmlOkostelefonod van? Vigyázz, ráncos leszel!http://www.life.hu/tested-lelked/20110210-az-okostelefonok-hasznalata-korai-szemrancokat-okoz.htmlAmit eddig biztosan nem tudtál a másnaposságrólhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110209-tevhitek-a-masnapossagrol.htmlSaját zsírod menthet meg az öregedéstőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110208-fagyasztott-zsir-lehet-a-fiatalsag-zaloga.htmlMegnézheted magad, milyen lennél plasztikai műtét után!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110208-megnezheted-magad-milyen-lennel-plasztikai-mutet-utan.htmlNem tudsz boldog lenni? Nyerd vissza az önbecsülésedet!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110207-tippek-az-onbecsules-visszanyeresere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.