Erre a három kérdésre csak a legnagyobb zsenik tudják a választ

zseni, gyerek
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Sharomka/Shutterstock. No use without permission. - Sharomka
tét nyertes logika kvíz játszma
Szereted a logikai feladatokat, szívesen próbára teszed a képességeidet? Akkor válaszolj az alábbi három kérdésre és kiderül, hogy mi rejtőzik benned.

1. A kecske, a káposzta és a farkas esete

Van egy gazda, akinek van egy kecskéje, egy káposztája, illetve egy farkasa. A farkasnak a kecskére fáj a foga, a kecskének a káposztára, emiatt nem lehet őket egyedül hagyni. A gazda társaságában azonban illemtudóak, egyiksem ront a másikra. Mennek, mendegélnek. Minden a legnagyobb rendben zajlik, egészen addig, amíg egy folyóhoz nem érnek, ahol át kell kelniük. A rendelkezésükre áll egy csónak, ami azonban csak két személyes. A gazda mellé vagy a kecske, vagy a káposzta, vagy a farkas fér be. Szerinted hogyan tudnak átkelni a folyón?

Genius,Boy,In,Red,Glasses,Near,Blackboard,With,Formulas
Te köztük vagy? Három kérdés, amelyre csak a legnagyobb zsenik tudják a választ

2. Igazmondók és hazugok

Az állatkertben megtalálató állatok közül csak kettő képes arra, hogy beszéljen, a tigris és az oroszlán. Azonban az oroszlán hétfőnként, keddenként és szerdánként csak hazudik, a többi napon pedig csak igazat mond. A tigris csütörtökönként, péntekenként és szombatonként hazudik, a többi nap igazat mond. "Tegnap hazudtam" - mondja az oroszlán. "Én is" - mondja a tigris. Milyen nap van ma?

3. Fogadjunk!

Anna és Bea teniszeznek, a játékuknak komoly tétje van, ugyanis minden nyertes játszma 100 forintot ér.  Anna 3 játszmát nyer meg, a végén mégis Bea távozik 500 forinttal többel a zsebében. Hány játszmát játszottak, ha azt feltételezzük, hogy nem volt döntetlen?

Hogy jól válaszoltál-e, azt a Borsonline-on ellenőrizheted!
 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.