fashion week műszörme
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási szerencse, hogy manapság már nem kell állatok halálával és súlyos pénzekkel fizetnünk azért, hogy szőrmét viseljünk, hiszen a műszőrme megkezdte hihetetlen diadalútját.

"Inkább vagyok meztelen, mintsem hogy szőrmét viseljek." - Mióta a PETA és rengeteg sztár is kardoskodik a valódi szőrme viselése ellen, érthető módon felkapjuk a fejünket, ha egy híresség igazi szőrmében jelenik meg egy eseményen: nem nyugtázzuk bólogatva a látványt, és elhihetitek, hogy a PETA sem, olyannyira, hogy minden évben elkészítik a notórius szőrmeviselők feketelistáját. Óriási szerencse, hogy manapság már nem kell halott állatokkal és súlyos pénzekkel fizetnünk azért, hogy szőrmét viseljünk, hiszen a műszőrme megkezdte hihetetlen diadalútját.

www.ruhazatatescoban.hu
www.ruhazatatescoban.hu


Beszerezheted a legmenőbb üzletekben, turkálókban, bolhapiacokon, esetleg anyu vagy a nagymama gardróbjából, bár ez utóbbiak jó eséllyel valódi darabok lesznek. Több okból is érdemes éltetnünk a műszőrme hódítását, hiszen amellett, hogy végre nem a vacogós divat éráját erősítő hullámról van szó, millió és egy módon viselhetjük.

végzet asszonya archetípus fejbeni összerakásánál a tűsarok, a vörös rúzs, esetleg a porcelán szipka mellett jó eséllyel adunk egy mesés szőrmét képzeletbeli karakterünkre, hiszen a szőrme viselése maga a megtestesült glamour. Állatbarát megoldásként azonban nyugodtan felvehetünk műszőrmét, a mesés összképen ez mit sem ront, pláne akkor, ha a megfelelő ruhával és kiegészítővel viseljük a kabátot vagy mellényt. Elegáns összeállításnál viszont érdemes ügyelni az arányokra, így műszőrme kabátunkhoz visszafogott ékszereket, diszkrét cipőt és táskát válasszunk. Az előbbi szabály a dámákra természetesen nem vonatkozik, bár az "éles bevetés" előtt érdemes mérlegelni, hogy a feltűnő, csillogó bizsuk, tűsarkú és mímes borítéktáska együttesével valóban képesek vagyunk-e azonosulni.


Műszőre mellényedet nyugodtan viselheted egyszerű hétköznapokon is, hiszen csizmával, ceruzafarmerrel és egy szimpla hosszú ujjú felsővel párosítva biztosan nem lősz túl a célon. Sőt, ha inkább erősítenél a bohém vonalra, válassz feltűnő nyakláncokat, gyűrűket vagy karkötőket, amikkel könnyedén tompíthatod a szőrme komolyságát. Univerzális szabály nincs, és ha lenne sem árulnánk el, hiszen a műszőrmében épp a játékosság és a megannyi viselési mód a legjobb, és kényelmesen csak akkor érzed majd magad új szerzeményedben, ha a stílusodnak és a hangulatodnak megfelelő kiegészítőkkel viseled. Komolyan venni felesleges!

Marosvölgyi Rita

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.