Öltözz a padlásról! Visszatértek a kilencvenes évek

fashion week kilencvenes évek öltözködés ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az az alapszabály, hogy a divatban minden visszatér, miért pont a kilencvenes évek maradna ki? Irány a padlás, ráncigáljuk le a jó öreg Martens bakancsot, a kockás flanelinget vagy a térdvillantó, virágos ruhácskákat! Idén ősszel és télen egyik sem ciki.

Tipp! Így néz ki az ÖsszeEsküvők-rezidencia! Kattints a képgalériáért!



Empire Records plakát és egy 1992-es divatkampány

A tervezők nem viccelnek: a hetvenes és nyolcvanas évek után a kilencvenes évekből merítettek inspirációt. Mintha a Jóbarátok, a Beverly Hills 90210, a Spinédzserek és az Empire Records szereplőinek ruhatárát adaptálták volna a kifutókra. Újra hódít a sötétbordó rúzs, az évek óta trendi bőrdzsekik mellett a dr. Martensek különböző utánzatai bukkannak fel a legváltozatosabb színekben. A Nirvana által elterjesztett grunge stílus elemei köszönnek vissza a high fashion üzletek kínálatából.

Kockás flaneling és társai

A kockás favágóing már tavaly és tavalyelőtt is jelen volt az őszi-téli szezonban. Most azonban bővebb szabású, mint eddig. A klasszikus fekete-piros, nagykockás darabokat ősszel viselheted az egyre divatosabb, boka fölé érő csőnadrággal.

Szólj hozzá: A pasi végzi a házimunkát?






Még mindig ér leggingst viselni hozzá. Hűvösebb napokon oversize kardigánnal és csizmával kombináld majd. A kockás azonban nemcsak az ingeket hódította meg, a térd fölött végződő szoknyák és ruhák is a kilencvenes éveket idézik.

kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion


Tipp! Borzasztóan néznek ki: túlplasztikázott sztárok! Kattints a képgalériáért!









kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion

Combvillantó ruhácska

A kilencvenes éveke elején a rövid, baby doll szerű pántos ruhák alá fehér pólót viseltünk, a lábunkat bakancsba bújtattuk és kockás flanelinget kötöttünk a derekunkra. A mostani darabok mellől sem hiányozhat a bakancs vagy a félcipő és az abból kilógó zokni.

kifutós kép: http://nymag.com/fashion
kifutós kép: http://nymag.com/fashion

Jelen esetben viszont inkább a ruhák fölé, semmint alá érdemes öltözni. Egy övvel karcsúsított kardigán vagy farmering máris 21. századivá teszi a 20. század végének kis virágos ruháját.

Letterman jacket

Erre a pamutdzsekire nem ismerünk olyan magyar kifejezést, amely pontosan körülírná, miről van szó. Ez a patenttal záródó, ujjain és alján csíkos patentanyaggal szűkített, jellegzetesen kétszínű dzseki a kilencvenes évek elejének legmeghatározóbb darabja lett.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Eredetileg a gimnáziumok és a főiskolák diákjai és hallgatói viselték az Egyesült Államokban. A pamutdzsekikre az intézmény címerét vagy betűjelét varrták rá. A bátrabbak miniszoknyával, inggel és sorttal vagy virágos ruhával is viselik.


Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.