Elképesztő sportruhák és meglepő szépségötletek az olimpiákon

fashion week Venus Williams olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olimpia a világ egyik legnagyobb divatbemutatója, amelyen nemcsak a sportmárkák és a formaruhák tervezői kapnak hatalmas reklámfelületet, hanem az exhibicionista sportolók is. Idén a nemzeti színeket felsorakoztató manikűr a legnagyobb divat, de régen sem volt hiány az elképesztő ötletekben.

Olga Korbut

Az 1972-es müncheni olimpián szereplő Olga Korbutra te valószínűleg nem emlékszel, a szüleid annál inkább. Az akkor 17 éves lány nemcsak azzal teremtett trendet, hogy az addig huszonéves lányok uralta sportágat a tizenévesek sportjává tette, hanem a külsejével is. A haját két copfba kötötte, két hatalmas, fehér masnit kötött bele, ami még inkább ráerősített törékenységére és kislányosságára. A feltűnő hajgumi azóta is rendszeres szereplője a tornászversenyeknek, de eddig talán senkinek nem sikerült ilyen bájosan viselnie.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Florence Griffith-Joyner

Flo-Jót, ahogy a rajongók és a média is nevezték, minden idők leggyorsabb nőjének kiáltották ki abban az időben, amikor versenyzett. A háromszoros olimpiai bajnok sportolónőt nemcsak teljesítménye miatt jegyezték meg, hanem kivételes szépsége és extrém húzásai miatt is. A pályán mindig hatalmas, feltűnően lakkozott körmökkel és a legfurcsább futóruhákban teljesítette a távokat. A rózsaszín, féllábas vagy kapucnis sportruhájára a mai napig rengetegen emlékeznek. A sportolónő 1998-ban egy epilepsziás rohamot követően hunyt el. 38 éves volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gail Devers

Flo-Jónak akadt követője is: a barcelonai és az atlantai olimpia sztárja Gail Devers volt, aki a két nyári játékon összesen három aranyérmet nyert. Ha nem emlékszel a futónőre a neve alapján, akkor a körmeiről biztosan eszedbe jut majd. Ő volt az, aki olyan hosszúra növesztette a körmeit, hogy azt már karmoknak kell hívnunk. Ezek a "végtagok" szemet szúrtak a doppingvadászoknak is, akik szerint a színesre lakkozott körömépítmények tökéletesen alkalmasok arra, hogy a doppingvizsgálaton kiszakítsák vele a testnyílásukba helyezett zacskót. Így nem a saját, hanem doppingszertől mentes vizelet kerülhetett a vizsgálatra.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Marion Jones

Marion Jones nemcsak különleges futóstílusával és a Sydney-ben megszerzett érmeibe kerülő doppingbotrányaival írta be magát a sporttörténelembe, hanem extrém edzőcipőivel is. Míg Michael Johnson aranycipőben futott, addig ő csillogó ezüstcipőben nyerte az érmeket. Bár a karrierje nem a legjobb példa a sportolók előtt, hiszen doppingbotránya után hamis tanúzás, csekkhamisítás és tiltott szerekkel való visszaélés miatt hathónapos börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Venus Williams

Venus Williamst nem kell bemutatni. A sporttörténelmet író testvérpár idősebb tagja rendszeresen borzolja a kedélyeket extrém sportruháival. Volt olyan, amikor egy fekete csipkekombinéban lépett a pályára, ami már önmagában is bravúros húzás az ellenfél megzavarására. A londoni olimpián sem lesz hűtlen önmagához: a haja és a körmei is elég beszédtémát nyújtanak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.