Stílusosabb lehetsz, mint a többi ember, ha ezt a kiegészítőt viseled

Anna Wintour
AFP
szemüveg sztárok napszemüveg stílus
Egy friss kutatás szerint tízből hatan úgy vélik, sokkal stílusosabbnak tűnik az ember, ha napszemüveget vagy szemüveget visel. Ebben nagy szerepe van a hírességeknek is, gondoljunk csak Anna Wontourra, Lady Gagára vagy Johnny Deppre, alig látjuk őket szemüveg nélkül.

Egy brit tanulmány szerint tízből hat ember úgy véli, sokkal stílusosabbnak tűnnek azok az emberek, akik napszemüveget viselnek, mint azok, akik nem. A megkérdezettek több mint fele a szemüvegről amúgy is azt gondolja, hogy öltöztet, sokan dioptria nélkül, divatból is viselik. A szemüvegviselők 23%-át a kedvenc sztárjai inspirálják a szemüvegkeret kiválasztásakor.

A 2000 felnőtt megkérdezésével végzett kutatás során kiderült, hogy melyik 15 híresség viseli a legstílusosabb szemüvegeket. A lista élén Johnny Depp, Lady Gaga és Jeff Goldblum áll. Victoria Beckham és Tom Ford szintén előkelő helyet foglal el a rangsorban, a kutatásban résztvevők 57 százaléka szerint pedig Pharrell Williams szemüvege egyenesen felejthetetlen egyedi formája és stílusa miatt. 62% gondolja úgy, hogy Anna Wintour napszemüvege is ikonikus, mivel nagyon ritkán látják nélküle.

Happy,Woman,On,Vacation.,Green,Palm,Leaves,Mirroring,In,Her
Egy friss kutatás szerint tízből hatan úgy vélik, sokkal stílusosabbnak tűnik az ember, ha napszemüveget vagy szemüveget visel.
Forrás: Shutterstock

Bianca Swan, angol szemüveg- és divatszakértő szerint a napszemüveg nem csak egy kiegészítő, sokkal több annál: lehetőséget ad a viselőjének arra, hogy megmutassa egyedi személyiségét: 

Egy olyan világban, ahol az önkifejezés segíthet abban, hogy erősnek érezzük magunkat, a szemüvegek és a napszemüvegek célja sokkal több annál, mint hogy segítsen a látásban - a stílust és az egyediséget ünnepeljük vele.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a megkérdezettek több mint a fele (56%) szerint a társadalom általános megítélése a szemüveges emberekről pozitívabb most, mint bármikor az elmúlt 10 évben. A változásokat a divatipar is lekövette, sokkal nagyobb lett a választék, mindenki megtalálhatja a személyes stílusának megfelelő szemüveget.

Nézzük a listát, kik a legstílusosabb, szemüveget vagy napszemüveget viselő hírességek:

1. Johnny Depp
2. Lady Gaga
3. Jeff Goldblum
4. Victoria Beckham
5. Vivienne Westwood
6. Tom Ford
7. Anna Wintour
8. Pharrell Williams
9. Karl Lagerfeld
10. Diane Keaton
11. Zooey Deschanel
12. Sarah Jessica Parker
13. Cara Delevingne
14. Iris Apfel
15. Billie Porter

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.