Fehérneműben az utcán? Szoknya helyett a bloomer short hódít idén

Celebrity Sightings In Los Angeles - September 16, 2019
GettyImages - RB/Bauer-Griffin
rövidnadrág nyár laza
A nyári hőségben legszívesebben csak a feltétlenül szükséges ruhákat öltenénk magunkra, és az új trendnek köszönhetően ennél szinte nem is kell többet. A lezser szoknyákat idén felváltotta a bloomer short. De mi is ez pontosan, mitől ilyen népszerű és hova illik felvenni?

Az elmúlt években egyre gyakrabban találkozunk a tradicionális ruhadarabok modern újraértelmezésével. Az egyik legújabb trend, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a szoknya helyett viselt bloomer short, amely nem csak kényelmes, de stílusos alternatívát is kínál a mindennapi öltözködésben.

bloomer short
A bloomer short kényelmes és praktikus választás
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Julia_Podgornaia/Shutterstock. 

De mi is az a bloomer short?

Egy lezser szabású, csipkével vagy fodorral díszitett rövidnadrág. A bloomer short a 19. századból származik, az eredeti bloomerek bő, térdig érő nadrágok voltak, amelyeket szoknya alatt viseltek a nők, hogy nagyobb mozgásszabadságot biztosítsanak számukra. A modern bloomer short viszont egy rövidebb, szűkebb változata ennek a ruhadarabnak, amely önmagában is megállja a helyét.

Miért lett népszerű?

Kényelmes és praktikus

A bloomer short kényelmes és praktikus választás, különösen a nyári hónapokban. Könnyű anyagának köszönhetően jól szellőzik és szabad mozgást biztosít viselőjének. Ez különösen fontos a meleg időben, amikor a hagyományos szoknya néha túl meleg és kényelmetlen lehet.

Divatos és sokoldalú

A bloomer shortok változatos stílusokban és színekben érhetők el, így könnyedén beilleszthetők bármilyen ruhatárba. Viselhetők sportos, laza viseletként, de akár elegánsabb alkalmakra is találhatunk megfelelő darabot. Párosíthatók pólóval, blúzzal, vagy akár egy trendi crop top-pal is.

Street Style - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring/Summer 2024 - Day Three
Divatos és sokoldalú
Forrás: Getty Images/Jeremy Moeller

Szabadság

A bloomer short viselése egyfajta feminizmus megnyilvánulásaként is értelmezhető. Egyre több nő választja ezt a ruhadarabot, hogy kifejezze vele saját szabadságát és önállóságát.

Így viseljük a bloomer shortot

Munkahelyi öltözködés

Bár a bloomer short alapvetően egy laza és kényelmes viselet, megfelelő kiegészítőkkel és blúzokkal kombinálva akár munkahelyi öltözetként is megállja a helyét. Válasszunk semleges színeket és elegáns szabású darabokat a megfelelő irodai megjelenés érdekében.

Szabadidős programok

Street Style - September 2022 - New York Fashion Week
A nyári fesztiválokon, piknikeken vagy tengerparti sétákon a bloomer short tökéletes választás
Forrás: Getty Images/Christian Vierig

A nyári fesztiválokon, piknikeken vagy tengerparti sétákon a bloomer short tökéletes választás. Párosítsuk könnyed, színes felsőkkel és kényelmes lábbelikkel, hogy igazán nyárias és bohém hangulatot érjünk el.

Esti kiruccanások

Egy elegánsabb, csipkés vagy selyem bloomer short akár esti programokra is megfelelő lehet. Viseljük magassarkúval és egy elegáns felsővel, hogy kiemeljük nőies oldalunkat.

Legyen szó hétköznapi viseletről vagy különleges alkalomról, a bloomer short minden helyzetben megállja a helyét és a szoknyák méltó versenytársa lehet.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.