Megoldhatatlannak tűnő szépségkatasztrófák

bőr baki szépség katasztrófa pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy felszaladt szem a harisnyán, egy félresikerült hajfestés, vagy épp egy lekopott rúzs. A lehető legrosszabb időpontban kell megoldanunk ezeket a problémákat, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt. Van megoldás? Hát persze! 

Egész héten egy eseményre készültél: friss manikűr, új ruha, pöpec frizura. Az élet túl egyszerű és kiszámítható lenne, ha nem csúszna be valami gikszer, mondjuk egy pattanás az álladon, vagy egy friss folt a ruhádon. Semmi pánik, minden megoldható!

A fűszeres kaja, a stressz vagy a nagy semmi is képes csúfos pattanást produkálni. Ne piszkáld, ne nyomkodd! Vékony rétegben kend be teafaolajjal, vagy cink tartalmú géllel, majd jöhet rá a korrektor. Ha alapozás után is látszik a ragya, jöhet még egy réteg korrektor, végül fixáló púder. Többször dolgozzunk vékony rétegekkel, ez a titok nyitja.

Thinkstock
Thinkstock

Sikerült elaludnod a hajad, hajmosásra pedig nincs idő. Kapd elő a hajhabot vagy zselét, egy kis víz is megteszi, és kezeld le a kényes területet. Ezek után nincs más dolgod, mint határozott mozdulatokkal átszárítani és kész is. Ja, hogy van hajvasalód? Pár mozdulat, és szintén megszabadultál a kelekótya tincsektől.

Csak egészséges barnaságra vágytál, de csúf sárga foltokkal lett tele a bőröd az önbarnítótól? Nyugi! Először is: radírozd le a kényes területet. Ha sikerült mindenütt besárgítani magad, pattanj be a zuhany alá, és egy fél citrommal dörzsöld át a bőröd. Ha abszolút semmi időd, némi fényvisszaverő bronzosítót dolgozz el a kényes bőrfelületen.

Azt hitted, hogy a profikat megszégyenítő mozdulatokkal majd szuperjó frufrut vágsz magadnak? Bizonyára tévedtél, a végeredmény siralmasan fest. Fogj egy tégely vaxot, és simítsd hátra a rút tincseket.

Természetesen a legnívósabb eseményen esszük le magunkat. Ez már csak így szokott lenni, viszont eszeveszett dörzsölés és szappanozás helyett célszerűbb a józan, kigondolt mozdulatokat választani. Mártsd hideg vízbe a szalvétát vagy a papírtörlőt, és itasd fel a foltot. Minél inkább dörzsöld, annál valószínűbb, hogy a folt nem tűnik el, csak nagyobb lesz az alapterülete. Tessék lehiggadni, feszkózni felesleges, hisz teljes egészében úgysem tudod eltüntetni a foltot.

Thinkstock
Thinkstock

Sikerült úgy lefejelned valamit (valakit?), hogy tele vagy kék, zöld foltokkal? A kulcs a korrektor színében rejlik: a piros foltokra használj zöld korrektort, míg a kék elszíneződésekre sárgásat. Egy kis alapozó és fixáló púder, és a csúf foltok már el is tűntek!

Nem volt időd hajat mosni, pedig nagy szükség lett volna rá? Használj száraz sampont! Dolgozd el a fejbőrödön és végig a haj hosszán. Persze a metódus nem ér fel egy alapos hajmosással, de legalább a ciki, fejre lapuló sérótól nem kell tartanod.

Naná, hogy a melltartópánt nem takarítás közben szakad el, mindinkább egy olyan eseményen, ahol ez igencsak kellemetlen helyzetet szülhet. Ha levehető a pánt, szabadulj meg tőle, és a megmaradt darabot állítsd a leghosszabb verzióra és tedd át a nyakadon. Ez valószínű, hogy nem lesz túl kényelmes, de talán kihúzod így, míg haza nem érsz. Az igazi megoldást természetesen egy biztosítótű jelentheti, amivel rögzíted a ruhát a melltartóhoz.

Ha az otthoni barkácsolás során sikerült vállalhatatlan hajszínt produkálnod, a lehető leggyorsabban kezdd el mosni a hajad. Nem egyszer, nem kétszer, legalább háromszor. Ezzel valamennyire kivédheted, hogy a szín teljesen befogja a hajad, bár a végleges megoldást sajnos csak a fodrásztól remélheted.

Thinkstock
Thinkstock

A lepattogzott lakkra csakis az újrafestés lehet a megoldás, de ha nincs nálad az adott szín, viszont rendelkezel körömreszelővel, próbáld meg lereszelni a nemkívánatos részt. Ez persze csak félmegoldás, de jóval kevésbé szembetűnő!

Egy klasszikus megoldás, de nem maradhat le a listáról: ha sikerült elszakítanod a harisnyádat, áttetsző lakkal fixáld a futó szemeket. Ennél persze okosabb megoldás, ha a harisnya felhúzása előtt leveszed a gyűrűidet és ellenőrzöd, hogy nincs egy letört körmöd sem.

Reggel még szuper volt a séród, de estére lapossá és unalmassá vált? Ha elég hosszú a frufrud, két hullámcsat segítségével tűzd fel magasan a fejtetőre, ezzel máris adtál némi truvájt a frizurádnak. Ha nem elég hosszú a frufrud, egyszerűen borzold össze a tincseket, jobb módszert sajnos nem tudunk.

Ha nem tartós rúzst használunk, bizony számolnunk kell azzal, hogy néhány falat és korty után a mesés szín tovatűnik. Ahhoz, hogy ezt megelőzd, a teljes ajkad fesd át kontúrceruzával, majd erre jöjjön a rúzs. Ha már megtörtént a baki és a rúzsod csúnyán lekopott, használj ajakápolót, amit dolgozz el az ajkakon. Ezzel kicsit felfrissíted a színt és kiküszöbölöd a színeltéréseket.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.