ajakápolás cserepes ajkak száj szépség ajak bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A puha és buja ajkat a nők és a férfiak is ugyanolyan vonzónak találják. Nem csoda, ha beauty-termékek tömkelege ígéri, hogy segítenek az érzékeny és vékony ajakbőrt szexi formába hozni. Lényegesen olcsóbb, de ugyanolyan hatásosak a házi módszerek is. A Life.hu megmutatja 3 kedvencét.

Thinkstock
Thinkstock


Ajakradír barnacukorból

A bőrradírok segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami az első lépés a gyönyörű, puhán ragyogó ajkak felé. Keverj össze három evőkanál barnacukrot ugyanennyi langyos (de nem forró!) olívaolajjal. A barnacukor azért is ideális, mert nem olyan finomra őrölt, mint a fehér, viszont nem csípi a bőrt, mint a só. Ez az adag elég ahhoz, hogy az egész arcodat átradírozd az ujjaiddal. Ne dörzsöld erőszakosan, hanem finom, körkörös mozdulatokkal menj végig a bőrödön, különös tekintettel az ajkaidra. Csak az ajkakra felviheted a keveréket fogkefével is, így még hatásosabb lesz a radírozás. Egy-két perc múlva öblítsd le a bőröd langyos vízzel, majd kend be hidratálóval.


A hidratáló krémet is elkészítheted otthon. Nem kell hozzá más, mint egy adag méz és ugyanennyi vazelin, amelyet dolgozz össze homogén eleggyé. Lefekvés előtt kend fel az ajkaidra az így kapott krémet, és hagyd fent egész éjszaka, hogy kifejtse a hatását. A reggeli arcmosásnál langyos vízzel öblítsd le az ajkaidat is. Természetesen ahhoz, hogy ez az állapot fennmaradjon, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is hidratálnod kell. Ne feledkezz meg a rendszeres folyadékpótlásról, igyál naponta 8-9 pohár vizet.

Thinkstock
Thinkstock


Olíva helyett kókusz

Ha villámgyorsan szeretnénk javítani az ajkaink puhaságán, akkor általában szőlőzsírt vagy ajakírt használunk. Ezek közül több is vitatott hatású. Kerüld a mentolos, kámforos vagy fenolos készítményeket, mert ezek ugyan egy ideig élénkítően hatnak a bőrre, ugyanakkor hosszú távon szárítják a bőrt. Minél szárazabbnak érezzük az ajkainkat, annál többször használjuk őket, így könnyen belekerülünk egyfajta ajakír-függőségbe. A különböző illat- és színanyagot tartalmazó ajakbalzsamok több esetben okoznak allergiás reakciót, mint az ezektől mentes társaik. Érdemes az alkoholtartalmú készítményekkel is vigyázni, mert ezek szintén szárítják a bőrt. Jó alternatíva lehet a már itthon is kapható kókuszolaj, amelynek számtalan pozitív tulajdonsága van. Az étkezési felhasználáson túl a testápolásban is fontos szerepet kaphat. Mivel telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag és pillanatok alatt felszívódik, a bőr, a haj és a köröm is hálás lesz érte. Ráadásul a szűz kókuszolaj kókuszillatú, amely így más érzékeinket is kényezteti.


Aloe verás, mézes arcpakoláshttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120119-hogyan-legyek-jo-no-aloe-veras-mezes-arcpakolas.htmlSminkeld magad soványra! - 5 kiló mínusz garantálthttp://www.life.hu/szepulj/20120116-sminkeld-magad-sovanyra-5-kilo-minusz-garantalt.htmlÍgy készül a hajfánk, általa pedig egy gyönyörű frizurahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120112-hogyan-legyek-jo-no-igy-keszul-a-hajfank.htmlSminkbakik, amelyek rettenetesen öregítenekhttp://www.life.hu/szepulj/20120110-sminkbakik-amelyek-rettenetesen-oregitenek.htmlBúcsúzz el a ráncoktól - Fiatalodj meg 30 perc alatt!http://www.life.hu/szepulj/20120102-fiatalodj-fotorejuvenacioval.html10 pipereholmi, amelyek nélkül nem tudunk élnihttp://www.life.hu/szepulj/20120106-10-pipereholmi-amelyek-nelkul-nem-tudunk-elni.html3 szépségcsökkentő bőrbetegség és ellenszerükhttp://www.life.hu/szepulj/20111229-3-szepsegcsokkento-borbetegseg-es-ellenszeruk.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.