A modellszakma veszélyes! - A legdurvább esések a kifutón

fashion week modell kifutó baki esés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2012-2013-as őszi-téli trendeket bemutató divathetek már javában zajlanak városonként több száz bemutatóval. Bukdácsolások akadtak, de eddig csak egyetlen kifutómodell bukott egy New York-i bemutatón. A divattörténelemben viszont akadt már néhány súlyos, ugyanakkor néhány nagyon vicces esés is a kifutón.


Az idei első divathéten Denis Basso kifutóján történt a felsorolásban szereplő többi eséshez képest aprócska baleset. Egy lélegzetelállító, V-kivágású, narancssárga estélyi ruhát viselő modell folyamatosan rálépett a hosszú ruha elejére. Akinek volt már hasonlóban része, pontosan tudja, hogy ez látványos esést is tud produkálni. A modell ez esetben egy letérdeléssel megúszta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Versace 2012 tavasz-nyár

Ha valaki a világ 12. legkeresettebb modellje, akkor sem lehet biztos benne, hogy elkerüli az eséseket. A cseresznyeajkú Lindsey Wixson tavaly a Versace bemutatón térdelt egy nagyot, miután a cipője beleakadt a ruhába. Mi mondjuk azon is csodálkozunk, hogy abban az átlátszó talpú platformban egyáltalán lehet járni.


3. Naomi Campbell jótékonysági divatbemutatója 2010. február

Agyness Deyn évekkel ezelőtt az egyik legkeresettebb szupermodell volt, aki megannyi divatbemutatót, divatanyagot és címlapot tudhat a háta mögött. Egy ilyen profival is megesik, hogy bukik a kifutón egyszer, na de hogy egymás után kétszer esik térdre?! Profizmus ide vagy oda, a Burberry cipő láttán nem csodálkozunk semmin. Azon sem, hogy végül megszabadult a bűnös szandáloktól és mezítláb sétált végig a kifutón.


4. Hervé Leger by Max Azria 2009-2010 ősz-tél

A francia divattervező évek óta az amerikai Max Azria ház vezető tervezője. A 2009-es őszi bemutatón olyan magas sarkú, magasított talpú szandálokat tervezett, amelyek két modellen is kifogtak. Ezen a videón csak a Monika Jagaciak esése látható, amelyről ijesztő képek készültek. A másik lány, Karolin Wolter némiképp kecsesebben tudta megoldani a dolgot, de mind a ketten megmutatták, milyen bugyit viselnek a kifutómodellek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Átalakítunk! Vörös démon lett a sportos lányból! Kattints a galériáért!





Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. MAX Factor Salutes Hollywood Fashion Show 2007. március

Jó, jó, Carmen Electra ugyan nem modell, neki még engedélyezett is, hogy essen egy nagyot a kifutón. Arra viszont senki nem volt felkészülve, hogy miután a szexbomba magabiztos vonulás közben fenékre pottyant a kifutón, az ő segítségére siető következő modell is hatalmasat esik.


7. Chloé 2006-2007 ősz-tél

A gyönyörű, jeges tekintetű Jessica Stam kanadai szupermodell egyenesen a homlokára esett a Chloé divatház évekkel ezelőtti bemutatóján. Szerencsére ezután is ott pózolhatott a Vogue vagy a W magazin címlapjain.


Tipp! Egy igazi kaméleon a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!




Az NBC híradósai sem tudták magukba fojtani a röhögőgörcsöt


9. Oscar de la Renta 2004-2005 ősz-tél

Megint az a fránya cipő! Egy évekkel ezelőtti bemutatón nem ruhába, hanem egy habos nadrágba akadt bele Tiiu Kuik cipője. Az eredmény egy olyan hasraesés, amelyből alig bírt felállni, szegény!


10. Vivienne Westwood 1993-1994 ősz-tél

Minden idők legemlékezetesebb esése ahhoz az időhöz köthető, amikor a modellek a színészeknél is nagyobb sztárok voltak. Naomi Campbell az angol divattervező Vivienne Westwood egyik legmeghatározóbb kollekcióján esett fenékre. Az ok az Anglomania kollekcióhoz tervezett majdnem 23 centiméter magas (ebből 10 centi magas a talp) "Ghillie" cipő. A szupermodell állítólag megtartott egy párt ebből a cipőből, amelyet ajtótámaszként használ londoni lakásában...

+1. Charleston Fashion Week 2008

Ha valaki azt gondolná, csak a modelleket teszik ki a veszélyeknek a kifutón, akkor nézze meg az alábbi videót. Szegény divattervezőnek biztosan volt mit mondania a kifutó kivitelezőinek, miután felépült a sokkból, és ki tudja még milyen sérüléseiből...


Tipp! A legszebb duci modellek! Kattints a galériáért!


Minden idők 15 legszebb Oscar-ruhájahttp://www.life.hu/legytrendi/20120222-minden-idok-15-legszebb-oscarruhaja.htmlMinden idők 15 legszörnyűbb Oscar-ruhájahttp://www.life.hu/legytrendi/20120220-minden-idok-15-legszornyubb-oscarruhaja.htmlBugyi nélkül pózolt az énekesnő - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120216-bugyi-nelkul-pozolt-az-enekesno-heti-stilusmustra.htmlMagyar szépségkirálynővel indult a nagyszabású London Fashion Weekhttp://www.life.hu/legytrendi/20120217-magyar-szepsegkiralynovel-indult-a-nagyszabasu-london-fashion-week.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.