Kis segítség fogyókúra előtt és közben!

fogyás testtömeg-index BMI hízás testzsír fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A helytelen étkezés elsődleges oka az életmódban keresendő, de lelki okai is vannak. Mégis miért hízunk? Hogyan fejezik ki a túlsúly mértékét? Miért fontos a testöszetétel-vizsgálat? Cikkünkben minden kérdésre megtalálod a választ.

Miért hízunk?

Azért, mert több energiát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk, s a szervezet zsírtartalma magasabb az egészségesnél. A súlyfelesleg mögött leggyakrabban a helytelen életmód áll, de lehetnek örökletes és környezeti okai is az elhízásnak. A családi, munkahelyi körülmények, a társasági szokások, a baráti kör nagymértékben hatnak arra, hogy ki, mit és hogyan eszik. A gyorséttermi zsupszkaják divatjával például megnőtt a kövér kamaszok és fiatal felnőttek száma. Sokan késő este tömik tele magukat, mert egész nap nem érnek rá enni.

Forrás: Bársony Orvos-esztétika
Forrás: Bársony Orvos-esztétika

Az egészségtelen evésnek lelki okai is lehetnek, vannak, akik rosszkedv ellen esznek, vagy azért, mert az evés számukra az örömforrás. Ilyenkor jön el az édességek és a boldogsághormont felszabadító csokoládék ideje. A baj csak az, hogy a kövérség is rosszkedvűvé tesz, s az ember pont azzal nem tud kibékülni, akivel egész életében össze van zárva: önmagával.

BMI-index

Orvosi értelemben elhízás az, amikor a testsúlyunk 20 százalékkal meghaladja a kívánatosat. A túlsúly mértékét az úgynevezett BMI (body mass index - testtömegindex) számítással fejezik ki világszerte. Ezt úgy kapjuk meg, ha a méterben kifejezett magasságunkat négyzetre emeljük, és a kapott értékkel elosztjuk a kilóban kifejezett testsúlyunkat. (Egy 170 centis, 68 kilós nő esetén: 68 osztva 1,7x1,7.)

BMI= Súly, kg / (magasság, m) 2



Ha a kapott szám 18 alatti, kóros soványságról beszélünk, 20 alatt sovány, 20-25 normális, 25 felett túlsúlyos, 30 felett elhízott. A Velashape és az Ultracontour kezelés szempontjából az ideális BMI 25 és 35 között van.

Miért fontosabb a testzsírszázalék, mint a testtömegindex (BMI)?

A BMI módszer a túlsúlyt a megjelenés alapján határozza meg. A testösszetétel-vizsgálat viszont két fontos összetevőre osztja a testet: testzsírra és zsírmentes testtömegre. A testzsírszázalék mérése teszi lehetővé, hogy a gépi elemzés során kapott adatok alapján megfelelő étrendet és edzésprogramot kezdjünk el, valamint segítségével nyomon követhetők a kezelések során bekövetkező változások.

Forrás: Bársony Orvos-esztétika
Forrás: Bársony Orvos-esztétika

A Bársony Orvos-Esztétika a páciensek testanalízis eredménye alapján díjmentesen, egyénre szabott életmódjavaslatot ad, hogy még eredményesebb legyen az alakformáló kezeléssorozat.

Fogyókúra lélektan

- Sose kövessünk megvalósíthatatlan álmokat, elérhetetlen célokat.
- Ne éhezzünk, mert az első alkalommal, amikor tehetjük, teleesszük magunkat és ezzel újrakezdődik a túlevés.
- Ahány kiló a súlyunk, annyiszor 25-50 kcal a napi kalóriaigényünk.
- Fogyókúra esetén ennél kevesebbet fogyasszunk.
- A számításnál figyelembe kell venni napi fizikai aktivitásunkat is.
- Az Ultracontour és a Velashape kezelés idején kerüljük az állati zsiradékot és az alkoholt.
- Keveset, de jót együnk, élvezzük a falatokat.
- Rostban, vitaminban, zöldségben, gyümölcsben gazdag étrendet kövessünk.
- Igyunk bőségesen, szénsavmentes ásványvízből legalább 2-3 litert naponta.
- Naponta legalább egy órát mozogjunk, tornázzunk, vagy ha másra nincs időnk, gyalogoljunk, lépcsőzzünk.

Próbáld ki!
Kombinált zsírbontó-alakformáló-cellulitkezelő programcsomag!
3 Ultracontour + 3 Velashape kezelés
=
végleges zsíreltávolítás
körméretcsökkenés
cellulitcsökkenés
testformálás
bőrfeszesítés



Gyere el a Bársony Orvos-Esztétika hozzád legközelebb eső orvosi központjába egy ingyenes alakformáló vizsgálatra és testanalízisre! Ezek után közösen kiválasztjátok a neked megfelelő karcsúsító programcsomagot. További részleteket a kombinált Ultracontour és Velashape kezelési programról itt olvashatsz: barsony.hu.

Legyen véglegesen szőrtelen és bársonyosan sima a bőröd!http://www.life.hu/szepulj/20120502-legyen-veglegesen-szortelen-es-barsonyosan-sima-a-borod-nyerj.htmlSzőrszál-hasogatáshttp://www.life.hu/szepulj/20120412-barsony-klinika-szorszal-hasogatas.htmlSzőrtelenítési kisokoshttp://www.life.hu/szepulj/20120327-barsony-klinika-szortelenitesi-kisokos.htmlSzőrtelenítés: lézerrel vagy villanófénnyel?http://www.life.hu/szepulj/20120327-barsony-klinika-szortelenites-lezerrel-vagy-villanofennyel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.